Catalunya Diari

La Paeria declara l'edifici del carrer Múrcia, 25 en ruïna imminent i n'ordena el seu enderroc

La Paeria declara l'edifici del carrer Múrcia, 25 en ruïna imminent i n'ordena el seu enderroc| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L'Ajuntament de Lleida ha declarat l'edifici del carrer Múrcia, 25 en ruïna imminent i n'ha ordenat el seu enderroc. El propietari de l'immoble ha començat aquest mateix dijous les tasques de desenrunament i s'ha fet càrrec del reallotjament de les dos famílies que hi vivien.

La primera tinent d'alcalde i regidora d'Urbanisme, Marta Camps, ha explicat que es preveu que les tasques d'enderroc s'allarguin un parell de setmanes. L'edifici consta de tres plantes, de les quals només dues estaven habitades. Així, un cop es va procedir al desallotjament dels inquilins de l'edifici, el propietari ha iniciat les obres. Un enderroc que, segons ha destacat Camps, s'ha de dur a terme ja que "l'edifici, que havia passat un TEDI al 2010, s'havia anat degradant progressivament i ara han sorgit noves patologies, entre les quals una esquerda que podia resultar perillosa a la paret mitgera". 
 
En aquest sentit, l’informe tècnic del Departament de Disciplina Urbanística explica que l'edifici ha tingut un seguiment exhaustiu per part dels tècnics des del 2010 fins ara i que en diverses ocasions se li havien fet requeriments per fer obres de conservació i estructurals que el propietari ha anat realitzant. Tot i així, es considera que les patologies observades actualment no són reparables per mitjans tècnics ja que s'haurien de realitzar obres de consolidació des de la fonamentació i reconstruir tota l'estructura, que serien perilloses durant la seva execució. En aquest sentit, l'informe considera que la construcció presenta un esgotament generalitzat dels elements estructurals fonamentals i que ha perdut tota la seva capacitat per la qual cosa implica un risc imminent.
 
En els darrers deu anys, s'han enderrocat més de 80 edificis al Centre Històric, després que l'Ajuntament de Lleida els declarés en ruïna per garantir, principalment, la seguretat de les persones.


Comentaris

envia el comentari