Catalunya Diari

La Paeria obrirà expedient a Telefònica per l'avaria que ha deixat el barri dels Magraners incomunicat

La Paeria obrirà expedient a Telefònica per l'avaria que ha deixat el barri dels Magraners incomunicat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Diversos veïns dels Magraners estan sense línia telefònica ni connexió a Internet des del passat dilluns, 28 de setembre, tot i que s’ha manifestat reiteradament, per part dels veïns i entitats del barri, com de la Paeria, la manca de servei per part de l'empresa subministradora, Telefònica. Per aquesta raó, l’Ajuntament obrirà dilluns un expedient informatiu a l’empresa i si no dóna una resposta immediata a aquesta situació, estudiarà possibles sancions.

 L'avaria està causant problemes en serveis i atencions bàsiques diàries, com el servei municipal de teleassistència, l’activitat en els centres educatius o el servei de medicaments a través de la recepta electrònica, alhora que perjudica l’activitat dels comerciants i les empreses de la zona, tal i com denuncien els veïns. Malgrat els treballs que s’estan fent al respecte, el tinent alcalde, Fèlix Larrosa, també regidor d’aquest barri, ha insistit en què és “inadmissible” que encara no s’hagi reparat l’avaria i que centenars de llars segueixin sense línia.
 
Els tècnics de l’Ajuntament estan fent el seguiment de l’evolució d’aquesta incidència i s’està mediant perquè es restableixi el servei. A més, s’ha detectat que les condicions tecnològiques del cable afectat no es corresponen als estàndards dels operadors actuals, pel que caldria dotar el barri d’accés amb fibra òptica i servei FTTH (fins a les llars). Per aquest motiu, la Paeria demana la reparació urgent dels problemes de la connexió telefònica i d’Internet, així com el compromís per renovar el cablejat de la zona, dotant-lo de fibra òptica.


Comentaris
Antonio Perulero Ortega
El barrio esta dejado de la mano de DIos, es vergonzoso de los MEGAS que llegan de Internet, creo que se tendria que hacer algo al respecto.

envia el comentari