Catalunya Diari

La Paeria ordena el desallotjament preventiu de dos edificis del carrer Boters del Centre Històric

La Paeria ordena el desallotjament preventiu de dos edificis del carrer Boters del Centre Històric| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaLa primera tinent d’alcalde, Marta Camps, ha explicat que fruit de la darrera inspecció realitzada a finals de la setmana passada es va veure que els dos edificis s’anaven deteriorant i, per tant, "hem ordenat al propietari el desallotjament preventiu per evitar el perill per a les persones que hi viuen i per poder fer una inspecció acurada que determini si s’han de declarar en ruïna imminent o no". De moment, ha destacat Camps, "hem detectat que es fa un ús irregular dels immobles ja que no són habitables i tenen molts problemes de salubritat, sobreocupació i activitats irregulars".

La Paeria havia fet des de finals d’any diversos requeriments des del departament de Disciplina Urbanística al propietari per tal que donés compliment als requisits mínims d’habitabilitat així com l’execució de diverses obres de consolidació de la façana i de solidesa de l’edifici. Hores d’ara, però, no s’ha garantit per part de la propietat la seguretat ni el compliment d’aquests requeriments, que poden posar en perill a les persones que ocupen els edificis.

En total, s’han hagut de desallotjar una dotzena de persones entre els dos edificis. El de Boters 10 té un local als baixos i tres pisos on vivien 9 persones i el de Boters 12 té 4 pisos, un dels quals estava buit i a la resta hi vivien tres persones. En la majoria dels casos, el propietari s’ocuparà de reallotjar aquestes persones i, en tot cas, l’Ajuntament de Lleida de forma subsidiària reallotjarà alguna família que ho necessiti.

Així mateix, la Paeria ha ordenat tapiar els edificis per tal que no sigui ocupat i es pugui començar a fer la inspecció dels immobles.

Es reobre el pas pel carrer Cavallers
Aquest mateix dimecres s’ha reobert el pas per als vianants i per als vehicles d’emergència al carrer Cavallers, tot i que continuen les tasques d’enderroc i desenrunament dels edificis de Cavallers 50-52 i Companyia 13-15, que és previst que durin tota aquesta setmana.Comentaris

envia el comentari