Catalunya Diari

La Paeria permet el campament de temporers fins al 12 d'agost

La Paeria permet el campament de temporers fins al 12 d'agost| Laura Biela - Fotografia: ACN

L'Ajuntament de Lleida, hores més tard de desallotjar el campament de temporers immigrants de la Plaça del Seminari, ha fixat definitivament un calendari d'actuacions de les obres de l'antic Call Jueu. La Paeria ja ha anunciat que el proper dia 12 d'agost es tancaran els accessos a aquest espai i, per tant, desapareixerà el ja habitual emplaçament per als temporers que volen dormir al carrer.


En un principi, les obres de Call Jueu tenien que començar a finals d'aquesta setmana. És per això, que la Guàrdia Urbana de la ciutat, acompanyada de personal de l'empresa ILNET, van desallotjar dimarts al migdia el campament. No obstant, hores més tard, els temporers ja es trobaven de nou instal·lats allí.Immediatament, diverses associacions de la ciutat, juntament al grup municipal Crida per Lleida, van convocar una concentració a la Plaça de la Paeria per protestar contra la situació que estaven patint els temporers i demanar un nou emplaçament, en el cas de veure's obligats a deixar la Plaça del Seminari. Una cinquantena de persones van participar en aquest acte.Terminis d'actuació

L’Ajuntament de Lleida ja ha fixat el calendari de les obres, que es duran a terme en tres zones diferenciades i senyalitzades i convenientment. El primer àmbit d’actuació comprèn la zona de darrera del Carrer Maranyosa i adjacents, on els treballs de recuperació del Call Jueu i els enderrocs previstos s’iniciaran de forma immediata. El segon àmbit d’actuació, que inclou treballs arqueològics al carrer Sant Cristòfol i el solar annex, s'iniciarà dilluns vinent.El darrer àmbit d’actuació de les obres correspondrà a la zona de la Plaça del Seminari. Així doncs, s'ha acordat que les persones temporeres podran accedir a la plaça fins el proper dia 12 d’agost com a data límit, quan es tancaran definitivament els accessos i s’iniciaran les obres en aquest espai. Mentrestant, els educadors i mediadors socials continuaran informant els temporers dels serveis socials personalitzats i individualitzats que s’ofereixen a l’Oficina Única d’Atenció als Temporers.

Comentaris

envia el comentari