Catalunya Diari

La Paeria reduirà el termini de les inspeccions del Centre Històric

La Paeria reduirà el termini de les inspeccions del Centre Històric| Redacció - Fotografia: Laura BielaAixí, s’extremaran les precaucions començant pels immobles del barri que van passar una inspecció extraordinària de l’estat de les edificacions del Centre Històric (TEDI) entre els anys 2006 i 2008. A més, s’intensificarà el control de les parets mitgeres que han quedat al descobert fruit d’un enderroc d'un edifici. Així ho ha explicat la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, que ha recordat que aquestes inspeccions extraordinàries es van iniciar l’any 2006 en virtut d’un conveni entre la Paeria i la Generalitat. Fins l’any 2011 es van fer 300 inspeccions, de les quals prop d'una seixantena dels casos es va declarar ruïna imminent, la majoria dels quals ja han estat enderrocats. L’objectiu dels TEDI era verificar l’estat de les construccions, descobrir i analitzar les patologies i promoure les rehabilitacions.

A més, d’acord amb la nova campanya d’inspecció i revisió de les condicions de seguretats dels edificis del Centre Històric, en el que portem d’any i impulsades per l’Ajuntament de Lleida s’han realitzat (bé directament pel propietari o de forma subsidiària per part de la Paeria) un total de 99 ITES, inspeccions tècniques a immobles del Centre Històric construïts abans del 1940, d’acord amb el que estableixen els darrers decrets de la Generalitat.

Tot i així, Camps ha explicat que "la Paeria té potestat a través de l’ordenança municipal de fer les inspeccions de forma més periòdica si així ho considerem, sense eludir la responsabilitat que tenen els propietaris en la conservació dels seus edificis però també incrementant la tasca de control per part de l’Ajuntament dels immobles del Centre Històric". Així mateix, Camps ha afegit: "Intensificarem les tasques de control en aquells edificis que tenen les mitgeres al descobert, per fer una doble vigilància, perquè en principi poden ser més fràgils".

Continuen les tasques de desenrunament a Cavallers, 50-52
Camps ha explicat que mentrestant, durant aquests dies continuen les tasques de desenrunament al carrer Cavallers, 50-52, on dilluns va tenir lloc l’esfondrament de l’edifici, alhora que els tècnics segueixen estudiant les possibles causes del col·lapse de l’immoble, que havia passat un TEDI (una inspecció tècnica d’edificis) l’any 2007, en la qual l’Ajuntament va requerir dur a terme la reparació de diverses deficiències, que van ser executades per part de la propietat totalment al 2009, any en què es va tancar l’expedient corresponent a aquest edifici.

Durant aquesta tarda s’estan col·locant les pantalles per protegir els edificis del carrer Companyia perquè mentre es facin les tasques d’enderroc no es vegin afectats. Així, aquest dimecres es preveu que l’empresa encarregada de l’actuació instal·li una màquina de grans dimensions per acabar d’enderrocar els dos edificis, que es preveu que durin aquesta i tota la setmana vinent.


Comentaris

envia el comentari