Catalunya Diari

La partida de Montcada celebra la tradicional Transèquia

La partida de Montcada celebra la tradicional Transèquia| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 En total, 11 embarcacions, totes fetes artesanalment, han fet la travessia aquàtica. Els tinents d’alcalde Marta Camps i Josep Presseguer i el regidor Josep Barberà han assistit a la sortida de la tradicional Transèquia, que sempre aplega centenars de veïns i curiosos durant el recorregut, que animen els participants. En aquesta cursa d’embarcacions es premia l’originalitat, la presentació i el treball que han fet els tripulants de les seves naus. S’han pogut veure dissenys originals com el 'quina cagada', en forma d’elefant parodiant la cacera reial –embarcació que ha quedat en segon lloc- o els tradicionals vaixells pirata –en tercera posició-. També al·lusions al joc, com el parxís o la ruleta, així com 'els de sempre, com sempre', amb uns pneumàtics de grans dimensions.
 
La Transèquia és una de les activitats més populars que se celebren aquest cap de setmana en el marc de la festa major del Camí de Montcada i Partides Limítrofs.
 
Aquest matí, la jornada ha començat amb la també tradicional sardinada. L’Associació de Veïns ha preparat 80 quilos de sardina i 60 de pa, així com també amanides, llonganissa i botifarra, entre altres. Unes 300 persones han gaudit de l’àpat abans de veure la sortida de les embarcacions al canal. A la tarda, Josep Barberà ha assistit al lliurament de trofeus, tant de la Transèquia, com de la resta de concursos que s’han fet durant el cap de setmana: estirada de la corda, botifarra, centres de taula, literari i de dibuix. El cap de setmana festiu clourà aquest vespre amb el ball fi de festa, a càrrec del grup Aquario Quartet, al CEIP Pràctiques II.


Comentaris

envia el comentari