Catalunya Diari

La proclamació de les pubilles inicia la Festa Major de Magraners

La proclamació de les pubilles inicia la Festa Major de Magraners| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de diversos regidors de la Paeria, ha compartit amb els veïns del barri l’inici de la festa i ha subratllat el progrés urbanístic i cultural del barri, que, tot i això, ha sabut mantenir la seva identitat i personalitat. En el seu discurs, l’alcalde ha tingut un record especial per als fundadors de Magraners, als quals s’ha dedicat una plaça, encara que l’homenatge es fa extensiu a totes les famílies que van contribuir en l’origen i creixement del barri. 
 
Ros també ha agraït el treball que han fet les diverses associacions del barri i ha incidit en els presidents de l’associació de veïns, remarcant l'actual, Antonio Águila, qui ja porta vuit anys al capdavant de l’entitat veïnal. Águila, qui ha manifestat la seva voluntat de no continuar en aquest càrrec, també ha repassat el conjunt de millores que s’hi han fet i ha apel·lat els veïns a seguir en aquesta línia per fer avançar el barri i perquè tots el puguin gaudir.
 
La festa major s’allargarà fins dimecres, amb un programa d’actes que inclou, entre altres, una carrera ciclista, una desfilada de perruqueria, diversos partits de futbol i futbol sala i la missa rociera en honor al patró del barri, Sant Josep Obrer.
 
Carpa de joves
Com és tradicional en l’acte inaugural de les festes, els joves del barri han inaugurat la seva carpa amb la presència de les autoritats locals. En aquest espai, ubicat al costat el poliesportiu, el col·lectiu juvenil del barri celebrarà la festa major amb música i activitats diverses.
 
Mostra de costura i pintura
Un any més, el Grup de la Dona de l’AV Magraners ha preparat una exposició en el marc de la festa major del barri per mostrar el resultat dels tallers que han fet les dones del barri. En l’exposició, que es pot visitar al local social, es poden veure els treballs, ja siguin del taller de tall i confecció o de pintura a l’oli, entre altres, que el grup de dones realitza durant tot l’any. 


Comentaris

envia el comentari