Catalunya Diari

L'acusat pel crim de la Mariola aporta 5.000€ i un pis a la família de la víctima per reparar el dany

L'acusat pel crim de la Mariola aporta 5.000€ i un pis a la família de la víctima per reparar el dany| Text i fotos: ACN

L'acusat i autor confés de matar a trets la seva exparella al barri de la Mariola de Lleida fa un any i mig ha aportat aquesta setmana al jutjat 5.000 euros i un pis perquè li siguin lliurats a la família de la víctima, en concepte d'indemnització. Amb aquest gest intenta que se li apliqui l'atenuant de reparació del dany i que se li pugui rebaixar la pena, ja que la fiscalia demana que se li imposin 25 anys de presó.

El seu advocat, Joan Argilés, està parlant aquests dies amb les parts per intentar pactar una rebaixa de pena, aplicant també altres atenuants com el de drogoaddicció, i que es pugui arribar a un acord de 16 anys de presó. El judici a Pastor J. R., de 32 anys, arrenca aquest divendres, amb l'elecció del jurat popular. Les declaracions s'iniciaran dilluns 17, amb el testimoni de l'acusat, que es troba a la presó de manera provisional. Es preveu que el judici s'allargui fins al dimecres 19 d'octubre.

Els fets van tenir lloc el 30 de març de 2015 i la fiscalia inicialment demana per l'acusat vint anys de presó per un delicte d'assassinat, tres per un delicte de maltractament continuat a la seva exparella i dos més per un delicte de tinença il·lícita d'armes ja que el revòlver amb el qual suposadament va disparar dos trets a la jove de 24 anys no disposava de llicència. A més de la pena de presó, la fiscalia també demana una indemnització de 140.000 euros pels familiars de la víctima, que tenia dos fills d'1 i 3 anys.

Segons l'escrit de fiscalia, almenys des de finals de 2011 l'acusat pegava de forma continuada la noia, agafant-la pels cabells i donant-li bufetades, cops de puny a la cara i l'esquena fins al punt d'arribar-li a clavar un dia una navalla a l'esquena. A més, també la cridava i li deia que era una ''puta'' arribant-li a dir que si se separava d'ell li prendria els fills i també que li faria mal a la seva mare i el seu marit.

La noia va decidir finalitzar la relació amb l'acusat a l'octubre de 2014 i va marxar a viure, juntament amb els seus fills, amb la seva mare. Tot i això, segons fiscalia, a causa de les ''pressions'' de l'acusat i la família d'aquest, el 8 de gener de 2015 la jove va decidir tornar a començar la relació amb l'acusat que no va cessar en els maltractaments a la seva parella. Entre finals de febrer i principis de maç, la noia li va explicar a la seva mare i a algunes amigues que tenia molt clar que volia deixar l'acusat i fins i tot va fer una bossa de roba per emportar-se-la a casa de la seva mare, tot i que no ho va acabar fent. Segons sembla, el dia dels fets la jove estava disposada a deixar l'acusat i aquest la va disparar per l'esquena quan ella sortia de casa. La noia va morir a l'hospital a causa de les ferides.

El crim va causar una important commoció al barri de la Mariola, on hi havia les famílies de la víctima i agressor i fins tot es van produir algunes escenes de tensió entre ambdós bàndols. Així mateix, s'han realitzat diverses manifestacions de persones properes a la víctima demanant justícia pel cas.


Comentaris

envia el comentari