Catalunya Diari

L'advocat de l'acusat del crim de la Mariola de Lleida demana una segona reconstrucció dels fets

L'advocat de l'acusat del crim de la Mariola de Lleida demana una segona reconstrucció dels fets| Text i fotografia: ACN

Joan Argilés, l'advocat de l'acusat d'haver matat de dos trets la seva exparella el març de 2015 al barri de la Mariola de Lleida, ha demanat aquest dijous al jutjat de violència sobre la dona que es dugui a terme una segona reconstrucció del crim.

La primera va tenir lloc el passat 22 d'octubre, va durar uns 20 minuts i en ella l'acusat va assegurar que va disparar "a la babalà" sense objectiu perquè anava drogat. Precisament aquest extrem és el que la defensa de l'imputat vol analitzar. Vol que els Mossos d'Esquadra precisin quina era la situació de la víctima i l'agressor en el moment de disparar i quina era la direcció dels trets ja que alguns, assegura, van impactar, dalt d'una paret, la qual cosa demostraria, segons Argilés, que el seu client no va disparar la noia per rematar-la de dalt a baix sinó que ho va fer de baix cap a dalt, a tort i a dret.

Un dels objectius de la reconstrucció dels fets feta a l'octubre era intentar aclarir què va passar realment ja que existeixen diverses versions dels fets. Mentre la defensa de l'acusat, Joan Argilés, i el noi, asseguren que primer es va disparar a ell mateix i que després va seguir disparant indiscriminadament cap a totes bandes perquè havia pres pastilles i alcohol; l'advocat de la família de la víctima, Xavier Prats, considera que l'acusat, de 32 anys, va disparar primer i per l'esquena la seva exparella, de 24, i després va intentar suïcidar-se. "Els trets que van acabar amb la vida de la Mònica eren molt concrets", va dir Prats.

El crim va tenir lloc pels volts de dos quarts de quatre del 30 de març de 2015 al número 23 del carrer Júpiter del barri de la Mariola de Lleida, al pis on la parella, que tenia dos fills, d'1 i 3 anys, havia tornat a conviure després d'estar un temps separats. Els fets van commocionar el barri i van desencadenar un seguit d'amenaces entre les dues famílies, d'ètnia gitana. Finalment, la família del detingut va marxar del barri.


Comentaris

envia el comentari