Catalunya Diari

L'Ajuntament de Lleida inicia dilluns les obres de renovació de la xarxa de clavegueram al Passeig de Ronda

L'Ajuntament de Lleida inicia dilluns les obres de renovació de la xarxa de clavegueram al Passeig de Ronda| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’Ajuntament de Lleida inicia dilluns les obres de renovació de la xarxa de clavegueram al Passeig de Ronda, una actuació important a la ciutat que permetrà incrementar la capacitat de desguàs de la xarxa de clavegueram en cas de pluges intenses a la zona de Passeig de Ronda, Doctor Fleming, Cristòfol de Boleda, Carrer Segrià i Carrer Segòvia, entre altres carrers adjacents. Amb aquesta ampliació es vol resoldre els problemes d’evacuació d’aigua que es generen a la zona quan es registren pluges d’elevada intensitat.

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha remarcat la importància d’aquesta actuació, llargament reivindicada pels veïns, per evitar inundacions a la zona en cas de pluges intenses i ha subratllat que la Paeria continua invertint en la millora de la xarxa de sanejament de la ciutat.
 
Les obres de renovació de la xarxa de clavegueram comportaran la construcció d’un total de 330 metres de noves canonades, amb diàmetres d’entre 600 i 1000 mm. Les noves canonades, que es col·locaran entre 2 i 4 metres de profunditat, són de formigó armat amb junta elàstica, la qual cosa els aporta una gran resistència i en garanteix l’estanquitat.
 
La inversió prevista, a càrrec de FCC Aqualia, és de 405.556,14 euros.
 
Terminis d’execució i afectacions al trànsit
L’execució de les obres es realitzarà en dues fases diferenciades. La primera fase, que s’inicia aquest dilluns i s’allargarà fins el 4 de desembre, consistirà en la construcció del col·lector entre els carrers Doctor Fleming i Cristòfol de Boleda. La segona fase, que anirà des de mitjans de gener a mitjans del mes de maig, inclou la construcció del col·lector al carrer Cristòfol de Boleda i a Passeig de Ronda fins al carrer Segrià. Les obres s’aturaran entre el 5 de desembre i l’11 de gener amb l’objectiu de no afectar la campanya de Nadal, tal i com s’està informant als veïns i establiments comercials de la zona afectada.
 
Primera fase: 
La primera fase consisteix en la construcció del col·lector entre els carrers Doctor Fleming i Cristòfol de Boleda i es realitzarà fins el proper 4 de desembre. El punt d’inici del col·lector està situat a la illeta enjardinada de la cruïlla de Doctor Fleming amb Passeig de Ronda. Per poder efectuar els treballs amb total seguretat per a l’obra, pel trànsit i per les persones, s’ocuparà la calçada corresponent als moviments de gir de Doctor Fleming i restarà un carril de circulació al Passeig de Ronda.
 
El pas de vehicles quedarà afectat de la següent manera:
- Interrupció dels moviments de girs a esquerra i canvi de sentit de la cruïlla. Es recomana, com a recorregut alternatiu, la cruïlla de Passeig de Ronda amb carrer Segrià.
- Hi haurà un únic carril de circulació pels vehicles de Passeig de Ronda en sentit Mariola entre Dr. Fleming i Cristòfol de Boleda.
- Interrupció del sentit de sortida de Doctor Fleming a Passeig de Ronda. L’accés entre els números 25 i 35 del carrer Doctor Fleming quedarà restringit únicament als veïns.
- Circulació de sentit únic al carrer Pintor Morera i Galícia (de Doctor Fleming a Cristòfol de Boleda).
- Ocupació del carril d’estacionament de Passeig de Ronda entre Doctor Fleming i Cristòfol de Boleda.
- Trasllat provisional de la parada de Bus de la L3 “Mercat Fleming” al xamfrà de Passeig de Ronda amb Cristòfol de Boleda.
 
Una vegada finalitzada aquesta primera fase d’obres, es procedirà a restablir la circulació rodada a la situació habitual.
 
Segona fase: 
La segona fase, que es portarà a terme de l’11 de gener a l’11 de març, preveu la construcció del col·lector al Carrer Cristòfol de Boleda i a Passeig de Ronda fins al carrer Segrià. Durant el decurs d’aquesta actuació es treballarà simultàniament al Passeig de Ronda, entre Cristòfol de Boleda i Carrer Segrià, i al Carrer Cristòfol de Boleda entre Passeig de Ronda i Carrer Segòvia.
 
Les afectacions al trànsit en aquesta segona fase seran:
- Ocupació del carril d’estacionament i el carril interior de circulació al Passeig de Ronda, restant dos carrils lliures en sentit Mariola
- Interrupció del trànsit de vehicles al Carrer Cristòfol de Boleda, entre Carrer Segòvia i Passeig de Ronda, amb pas autoritzat únicament per accedir als pàrquings dels edificis del tram afectat.
 
La Paeria vetllarà en tot moment per la seguretat de l’obra i perquè les afectacions al trànsit generin el mínim impacte possible als veïns i als establiments comercials de la zona.


Comentaris

envia el comentari