Catalunya Diari

L'Ajuntament de Lleida tanca la farinera La Meta

L'Ajuntament de Lleida tanca la farinera La Meta| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 La primera tinent d’alcalde, Marta Camps, ha explicat que l’important és que hores d’ara la Meta ja ha cessat la seva activitat i que en aquests moments s’està procedint al buidatge de les sitges i trasllat de material i, per tant, "estem complint el compromís que teníem amb els propietaris que aquesta activitat industrial es traslladés fora del centre urbà". Es preveu que l’edifici modernista de la Meta es dediqui a usos comercials, terciaris o d’equipament, tot i que s’han de conservar les façanes davantera i posterior, ja que estan catalogades pel seu interès arquitectònic. El projecte de finalització de l’edifici de la Meta és de 1915 i s’atribueix a Morera i Gatell perquè hi consta dins del seu arxiu.
 
Per la seva banda, està previst que els habitatges se situïn a la part posterior, que dóna a les vies i a Comtes d’Urgell i, a més, es preservaran les voltes de l’edifici dels Docs. Els baixos d’aquest edifici de 4.800 metres quadrats es destinaran a equipament municipal públic, tot i que el seu ús encara està per definir. 
 
L’àmbit d’actuació d’aquest projecte de reparcel·lació comprèn la zona entre la plaça Ramon Berenguer IV i Comtes d’Urgell i contempla un total de prop de 35.000 metres quadrats de sostre edificable, dels quals 14.365 metres quadrats corresponen a sostre residencial (es podran construir un total de 169 habitatges) i 20.422 metres quadrats de sostre terciari i comercial.
 
L’aprovació definitiva del projecte de reparcel·lació dels terrenys també ha permès distribuir les càrregues i els aprofitaments entre els propietaris i aprovar inicialment el projecte d’urbanització del polígon d’actuació UA3, que és una de les unitats que composen el Pla de l’Estació, i que preveu, L’àmbit del Pla de l’Estació té una superfície de gairebé 14 hectàrees i un sostre de 150.643 metres quadrats i suposarà una nova centralitat a la ciutat amb edificacions singulars de referència.


Comentaris

envia el comentari