Catalunya Diari

L’artista Blai Baules decora amb un grafit l’aparcament per a motos del carrer del Nord

L’artista Blai Baules decora amb un grafit l’aparcament per a motos del carrer del Nord| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaEl nou pàrquing del carrer Nord té capacitat per a 21 places de motos i bicis, però també cal destacar altres zones habilitades recentment a prop d’aquesta zona com són les 50 places més per a motocicletes en diferents trams de la Rambla Ferran, així com 21 places a l’avinguda del Segre amb el Pont Vell, 4 al carrer Alcalde Fuster amb carrer Comerç, 25 a l’estació de Renfe i 4 més al carrer Maria Sauret amb el carrer General Britos. Per tant, són un total de 125 places destinades exclusivament a l’aparcament de motocicletes i que es troben totes situades a la zona de la Rambla, pel que es tracta, en definitiva, de nombrosos pàrquings accessibles i cèntrics. L’objectiu prioritari de la Paeria és, en aquest sentit, harmonitzar i ordenar la circulació i els aparcaments afavorint a la vegada els interessos de tothom.

L’Ajuntament de Lleida, a més, va endegar fa uns dies una campanya informativa que, a través d’enganxines, explica els motociclistes que en aquesta zona i en els carrers adjacents tenen places disponibles. En total han estat detectades i avisades, des del dia 20 fins el 23, un total de 226 motocicletes diferents. L’alcaldessa accidental, Sara Mestres, ha reiterat que es tracta d'una campanya informativa i per tant no s’ha multat a ningú. A més, ha destacat que ha estat "una bona campanya, ja que ha portat els resultats esperats: que no s’aparqui a Rambla Ferran".

La Paeria du a terme aquesta actuació gràcies a l’acord que està arribant amb els propietaris privats d’aquests solars, que els cedeixen mentre no hi construeixin. D’aquesta manera, s’han netejat i dignificat aquests solars en benefici dels ciutadans, com per exemple els del Centre Històric, amb usos lúdics, esportius i de lleure, o com un solar a Balàfia, al costat del col·legi Pinyana, on s’està habilitant un pàrquing per a vehicles amb prop més de 200 places gratuïtes.


Comentaris

envia el comentari