Catalunya Diari

Les carrosses dels Tres Tombs desfilen pels carrers de la ciutat

Les carrosses dels Tres Tombs desfilen pels carrers de la ciutat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaUnes 150 persones han participat en el seguici d’aquesta edició, amb 8 carrosses, 2 carros i 6 cavalls. Un personatge que ha acompanyat la rua ha estat el "català de les cols", un dels personatges més antics de Lleida. Les partides de l’Horta de Lleida continuen implicant-se en aquesta festa, tan arrelada a la ciutat, fent les carrosses i participant en els diferents actes. Com mana la tradició, la desfilada s’ha fet fins als Tres Tombs.

Abans de la tradicional desfilada ha tingut lloc la missa en honor a Sant Antoni a l’església de la Puríssima Sang, a la qual també ha assistit el paer en cap, Àngel Ros, i el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i una nombrosa representació de la Corporació Municipal. En aquesta cerimònia, que ha estat oficiada pel mossèn Ramiro Viola i cantada per la Coral Sant Anastasi, s’han fet les ofrenes i les pregàries vinculades al món de l’agricultura i la ramaderia.

La festa de Sant Antoni Abat ha començat amb un esmorzar popular a La Cooperativa i acabarà amb un sopar de germanor a La Llotja. Unes 120 persones assistiran al sopar, en què es farà el lliurament de premis als concursos de les carrosses i els carros, el de bitlles i el de pastissos. També hi haurà ball amb l’orquestra New York.

La 72a edició de la festivitat de Sant Antoni l’han organitzada conjuntament diverses entitats de la ciutat, entre les quals destaquen l’Associació Cultural i Recreativa Els Pagesos, amb el seu president Marc Vives; la Congregació de la Puríssima Sang, amb el prior Àngel Simó, i el Gremi de Forners de les Terres de Lleida, amb Manel Llaràs de president.


Comentaris

envia el comentari