Catalunya Diari

Les obres de recuperació del Call Jueu treuen a la llum les restes de l'antic Seminari de Lleida

Les obres de recuperació del Call Jueu treuen a la llum les restes de l'antic Seminari de Lleida| Redacció - Fotografia: ACN

 

Restes de la fonamentació de l’edifici de l’antic Seminari, que daten del segle XVIII, i, també, restes del sistema de clavegueram del Call Jueu, del segle XIV, són algunes de les troballes que s'han aconseguit durant les obres de la recuperació de l'antic Call Jueu, situat al Centre Històric de Lleida.

A partir d’ara, els treballs aniran encaminats a consolidar els terrenys amb l’objectiu, en primer lloc, de donar forma als vials i passarel·les que s’instal·laran i, posteriorment, per donar forma als jardins previstos a l’actuació. La recuperació de l’antic Call Jueu preveu “un sistema molt elegant de voladissos i passeres que permetran donar una visió de conjunt a tot l’entorn”, ha detallat l’alcalde accidental, qui també ha remarcat que “amb la recuperació del Call Jueu la ciutat guanyarà un espai molt permeable de gaudi col·lectiu i de memòria històrica”.
 
Cal destacar que el gruix dels treballs per implementar les instal·lacions generals bàsiques, que s’han soterrat, ja han finalitzat. En aquests moments s’han iniciat els moviments de terres per a la configuració de la topografia definitiva per una seqüència de plataformes que interpreten un territori suport de les diferents trames urbanes al llarg de la història. Aquestes plataformes es basteixen a partir d’unes contencions que salven els diferents desnivells, conformades a base de taulons de fusta.
 
Un cop executat el substrat topogràfic s’iniciarà l’execució del sistema de recorreguts per a vianants, que resoldran la connectivitat de l’àrea amb el Centre Històric, a la vegada que articularan el discurs arqueològic i paisatgístic d’interpretació de les condicions del lloc i de la seva memòria històrica. Aquests recorreguts es formalitzaran a partir d’unes passeres recolzades sobre la topografia, construïdes amb materials lleugers.
 
El projecte de recuperació de l’antic Call Jueu té per objectiu reforçar i revaloritzar el conjunt històric de la ciutat. Amb aquesta iniciativa es proposa conformar un nou paisatge a partir de la creació d’un espai de mediació i d’enllaç entre la memòria dels diferents substrats històrics i la realitat d’una àrea estratègica per a la requalificació del Centre Històric.


Comentaris

envia el comentari