Catalunya Diari

Lleida estrena la 'nova' avinguda Torre Vicens, que connecta els barris del Secà de Sant Pere i Balàfia

Lleida estrena la 'nova' avinguda Torre Vicens, que connecta els barris del Secà de Sant Pere i Balàfia| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Lleida ha estrenat aquest dilluns a la tarda la 'nova' avinguda Torre Vicens, després de les obres d’urbanització i millora que la Paeria ha dut a terme darrerament en aquest important vial de connexió entre els barris de Balàfia i el Secà de Sant Pere, que es realitza en el marc de les inversions a càrrec de la concessionària Aigües de Lleida. 

L’actuació ha suposat la millora de la xarxa de clavegueram, aigua potable i infraestructures i alhora s'ha fet una reordenació de tota la zona, que té un àmbit de 6.000 metres quadrats. L’arranjament global de l’avinguda contempla la construció de les voreres i la plantació d’una quarantena d’arbres, l’habilitació de 390 metres quadrats de carril bici i la instal·lació del nou enllumenat i la nova urbanització del vial. La urbanització de l'avinguda Torre Vicens compta amb un pressupost d'uns 400.000 euros.
 
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la tinenta d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Marta Camps, el regidor del barri del Secà, Txema Alonso, el regidor del barri de Balàfia, Joan Gómez, i els presidents d’ambdues Associacions de Veïns, Julián Garrido i Toni Baró, i els regidors Joan Vilella i Paco Cerdà, han presidit la inauguració de la reforma del vial, una obra llargament reivindicada pels veïns del Secà i de Balàfia.
 
El paer en cap ha destacat que es tracta “d’una de les obres d’infraestructura i millora de la urbanització global més grans que s’han portat a terme els darrers anys als barris del Secà de Sant Pere i Balàfia, que dóna com a resultat una millora clara dels accessos a ambdós barris que augmenta, especialment, la seguretat en el trànsit i la seguretat escolar”. Ros ha definit aquesta actuació com “una obra de qualitat que dóna la millor entrada possible a Secà i Balàfia”. I ha afegit: “Apostem per les entrades als barris i la seva connexió amb el centre, un indicador de la integració de la ciutat”.
 
Per la seva banda, Marta Camps ha remarcat “el canvi notable en els accessos al Secà i Balàfia que ha comportat aquesta actuació”. Finalment, els presidents de les Associacions de Veïns del Secà i de Balàfia han manifestat la seva satisfacció pel resultat de les obres, “que posa en contacte, d’una manera digna, ambdós barris”.


Comentaris

envia el comentari