Catalunya Diari

Lleida reforça les freqüències de pas dels L-1 i L-2 durant el Nadal

Lleida reforça les freqüències de pas dels L-1 i L-2 durant el Nadal| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 La Paeria recomana els ciutadans que utilitzin el transport públic, en especial, els dies marcats com a 'vermells' en el calendari en que es preveu més afluència de persones a les zones comercials. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha informat que es reforçaran amb més vehicles els serveis de les línies d’Autobusos de Lleida L-2 (Ronda) i L-1 (Interior) que passaran a tenir una freqüència de pas d’entre 7 i 8 minuts.
 
Pel que fa a les places d’aparcament, el paer en cap ha destacat que la campanya d’enguany incorpora el pàrquing de Viàlia (amb 531 places) que va entrar en servei el passat mes d’agost. Així, els conductors que accedeixin a Lleida tindran a la seva disposició 8.060 places per estacionar (zona blava, pàrquings de pagament i gratuïts) que es converteixen en 36.712 places si es té en compte la rotació dels vehicles. Els estacionaments en zona blava propers a les zones comercials (Eix i Zona Alta) tenen espai per a 1.118 cotxes (8.944 amb rotació); els pàrquings públics i privats ofereixen 3.832 places (15.328 amb rotació) i els espais gratuïts, que se senyalitzaran des de les principals entrades de la ciutat, 3.110 places que es converteixen en 13.440 amb la rotació. (s’adjunta llista de les zones).
 
Guàrdia Urbana i Mossos, 26 agents més
La Guàrdia Urbana reforçarà els serveis destinats a la regulació del trànsit amb major presència efectiva al carrer durant tots els dies de la campanya i de forma especial els dies on s’espera més presència a les àrees comercials. També s’incidirà en la vigilància dels estacionaments, en les zones de càrrega i descàrrega i en el control de les zones blaves. Els Serveis d’Enginyeria Municipal preveuran el reforç o canvis d’horari necessaris per tal que el personal del Centre de Control de Trànsit, coordinat amb la Guàrdia Urbana, pugui col·laborar en la regulació del trànsit mitjançant el sistema de centralització semafòrica.
 
La campanya també arribarà als comerciants de totes les zones de la ciutat, a qui es destacarà la importància de no acumular diners a les caixes i la verificació de les targetes de crèdit.
 

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presentat aquest dimarts les actuacions que es realitzaran en matèria de trànsit i seguretat durant els dies de la campanya, amb les quals es potenciarà la vigilància per part dels cossos policials a les principals zones comercials de la ciutat. El paer en cap ha estat acompanyat pels tinents d’alcalde Marta Camps, Rafael Peris i Sara Mestres, pel director dels Serveis Territorials d’Interior a Lleida, Josep Ramon Solsona, i per representants de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra.Comentaris

envia el comentari