Catalunya Diari

Lleida ret homenatge a Josep Boneu

Lleida ret homenatge a Josep Boneu| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 A l’emotiu homenatge, al qual han assistit la seva vídua i els seus fills, així com els representants veïnals del Centre Històric i membres de la Corporació Municipal, s’ha descobert una placa amb el seu nom i el paer en cap, Àngel Ros, ha tingut unes paraules per recordar la figura de Josep Boneu, un lleidatà que va dedicar gran part de la seva vida al seu barri i a la ciutat amb la seva tasca altruista per aconseguir un barri millor.
 
Josep Boneu (1927 – 2010) fou pioner del moviment veïnal a l’iniciar la seva trajectòria en aquest àmbit als anys 40, en ple franquisme, molt abans que les associacions veïnals existissin. Va viure en primera persona la degradació del Barri Antic als anys 80 i va aportar la reivindicació veïnal per millorar i superar aquesta decadència. Durant molts anys fou president de l’AAVV de Sant Llorenç.
 
Fou també un dels impulsors de la fusió d’associacions de Sant Llorenç amb Cavallers per crear una associació unitària del Centre Històric l’any 2004, l’Associació de Veïns i Comerciants del Centre Històric, malgrat que van quedar fora Jaume I i l’Ereta. Als 76 anys va passar a ser president honorífic i es va retirar de la primera línia. A finals del 2007 l’Ajuntament de Lleida li va fer un reconeixement a la seva tasca en el món de la participació ciutadana.
 
Boneu, que va estar al moviment veïnal lleidatà des de finals dels anys 50, sempre al barri de Sant Llorenç, va morir al 2010 quan era president honorari de totes les associacions de veïns del Centre Històric.
 
L’Ajuntament de Lleida va crear aquesta plaça l’any 2008 en el marc de l’ampliació del CAP de l’Eixample. Les obres d’adequació d’aquest pati de davant del centre materno-infantil municipal van consistir en l’arranjament i ampliació de la zona lúdica.


Comentaris

envia el comentari