Catalunya Diari

L’Obert del Centre Històric tanca amb un balanç altament positiu

L’Obert del Centre Històric tanca amb un balanç altament positiu| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

L'Obert del Centre Històric, celebrat aquest cap de setmana, en el qual 62 entitats ciutadanes han omplert una cinquantena de carrers i places del barri antic d’activitats culturals, musicals i socials de tota mena, ha finalitzat amb un balanç molt positiu.

El tinent d’alcalde i regidor del Centre Històric, Fèlix Larrosa, ha fet un balanç altament positiu del certament i ha afirmat que la normalitat ha estat la tònica dominant en totes les activitats i que la resposta dels ciutadans a la crida de l’Obert ha estat satisfactòria, malgrat haver hagut de fer front al canvi climatològic d’aquests darrers dies. Un sentiment que comparteixen les entitats col·laboradores, amb les quals vol tornar-se a reunir per fer un balanç sobre les coses que es poden millorar.

El regidor del Centre Històric pensa en futur i diu que cal plantejar-se com serà l’Obert de l’any vinent, quan aquest barri comenci a percebre la transformació que suposaran projectes com la urbanització del Call Jueu, que es convertirà en una zona enjardinada per gaudir i passejar. Larrosa pensa també en els projectes de caràcter econòmic i dinamitzador en marxa, com la Casa de la Creativitat o Casa de Fusta, per a joves emprenedors creadors, les obres de la qual estaran enllestides a finals d’any, o la de les Columnes, pels artistes del còmic, o en l’assentament de l’associació d’empresaris i professionals del Centre Històric.

Larrosa també ha volgut plantejar el repte de saber comunicar què ha de ser el Centre Històric pels lleidatans. “Cal canviar la percepció, perquè els ciutadans no pensen en el Centre Històric com un indret per passejar”, ha dit.

L’Obert és l’exemple que es pot atreure la gent al barri. Cal doncs dotar-lo d’activitat cultural, econòmica i social per aconseguir que els lleidatans se sentin atrets tot l’any i no només un cap de setmana. “L’Ajuntament ajuda posant les eines amb els diferents plans de dinamització”, ha clos Fèlix Larrosa.


Comentaris

envia el comentari