Catalunya Diari

L’Obert impregna el Centre Històric de vitalitat gràcies a la implicació de les associacions del barri

L’Obert impregna el Centre Històric de vitalitat grà cies a la implicació de les associacions del barri| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaL’Obert Centre Històric ha impregnat de vitalitat i força el barri durant tot el cap de setmana. El cor de la ciutat s’ha omplert de vida gràcies a la implicació de les més de trenta associacions i entitats del barri, que s’han compromès per tercer any amb aquesta iniciativa. Més de 5.000 persones han gaudit de la cinquantena d’activitats programades des de divendres i fins avui diumenge. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha afirmat que el Centre Històric ha estat el gran protagonista aquest cap de setmana i ha agraït l’esforç de les entitats col·laboradores, que han volgut donar vida al barri fent que sigui més proper a tota la ciutadania.

El paer en cap ha destacat l’altíssima participació en totes les activitats i l’àmplia oferta del programa, on s’hi ha pogut trobar gastronomia lleidatana, que ha ofert la Fecoll; la desfilada dels Moros i Cristians a la cercavila; les exhibicions castelleres; l’aportació de les cases regionals i les associacions de veïns; l’obertura dels museus i les esglésies, amb visites guiades per mostrar el seu patrimoni; la música i el món de les arts o les titelles del Centre de Titelles, que en l’acte inaugural van homenatjar Julieta Agustí. En definitiva, segons l’alcalde, el conjunt d’actes han contribuït a la integració del barri en la ciutat, amb una clara aposta del teixit associatiu pel Centre Històric. Ros ha afegit que aquesta iniciativa, que va sorgir fa tres anys amb la Paeria, té la vocació de continuar endavant.

De la mateixa manera, el tinent d’alcalde i regidor de barri, Josep Presseguer, ha ressaltat la implicació i la gran qualitat que s’ha vist en les activitats d’aquests tres dies, ja que totes les entitats "han aportat el millor d’elles mateixes" per fer d’aquest Obert un bon aparador del que fan. Un dels actes destacats de l’Obert ha estat la primera passejada que ha organitzat el Club de Vehicles Històrics de Lleida. 21 automòbils han desfilat pels carrers del barri fent sonar la botzina i saludant els veïns que els miraven. Una de les peces destacades ha estat un Dedion Bouton francès, el més antic de la sortida d’avui (del 1907).

Durant el matí, s’ha fet la mostra de l’intercanvi, a la plaça Cervantes, la trobada de gegants i el vermut i visita guiada a l’exposició d’Isidre Mercadé, a l’Espai Cavallers. A la tarda, el relleu ha estat per l’explicació de la llegenda de Sant Jaume a càrrec del joglar Jordi Vivas, la ruta d’evocació de la Lleida Andalusí de la Plataforma Pla de l’Aigua, el concert del quintet de metalls Ponent Brass i la cantada d’havaneres a la plaça Sant Llorenç. A més, s’han d’afegir les visites a l’església de la Sang, l’Oratori dels Dolors, la Capella del Peu del Romeu, el Centre d’Art la Panera, el Museu de Lleida: Diocesà i Comarcal, l’exposició del col·lectiu Assalt, els treballs fi de cicle de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, l’exposició de la Confraria del Crist de l’Agonia de Lleida a l’església romànica de Sant Mart i l’exposició organitzada per Peus Solidaris a la Fecoll.


Comentaris

envia el comentari