Catalunya Diari

Magraners celebra la festa major del barri

Magraners celebra la festa major del barri| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

ampli programa d’activitats

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha participat en l’inici de les festes, que han aplegat un nombrós públic al pavelló poliesportiu municipal. Ros ha destacat l’esperit de barri i l’alt nivell de cohesió social, de participació i d’associacionisme que sempre ha tingut. Ha comentat les accions municipals que s’hi desenvoluparan vinculades a la història i els sentiments del barri. Entre altres actuacions, es rehabilitaran els antics rentadors, generant una nova entrada al barri, i també es remodelarà el carrer Santa Fe. El paer en cap ha assegurat que Magraners és un barri que progressa i que té resolt l’antic problema de la manca d’habitatge que impedia créixer el barri.
 
En el parlament que ha fet en l’acte d’obertura de la festa major, l’alcalde ha posat en relleu els relleus que s’han fet a l’AV i a la regidoria de barri. Juan Gallardo i Neus Brocal substitueixen Antonio Águila i Fèlix Larrosa al capdavant de l’entitat veïnal i de la regidoria, respectivament. Ros ha agraït el treball fet pels càrrecs sortints amb el desig que els entrants continuïn treballant pel barri amb el mateix interès i dedicació. 
 
De fet, durant l’acte el president de l’AV ha lliurat un obsequi a Fèlix Larrosa, qui ha estat regidor de Magraners barri fins al mes de març, en agraïment al seu treball i entrega al barri. També s’ha fet la presentació dels nous membres de la junta de veïns, que relleva la junta presidida per Antonio Águila.
 
La festa major de Magraners s’inicia cada any amb la proclamació de les pubilles. Les autoritats locals han imposat les bandes a les pubilles que representaran el barri fins l’any que ve. Els joves són un col·lectiu important de la festa i cada any organitza una carpa que les autoritats locals visiten en el primer dia de la festa. En aquesta carpa, que s’instal·la al costat del pavelló poliesportiu municipal, els joves del barri celebra algunes de les activitats de les festes, amb música i vàries activitats. La festa continua aquesta nit amb el ball popular al poliesportiu.
 
Durant aquests dies es faran activitats esportives, gastronòmiques, musicals... Dijous serà un dels dies destacats de la festa, amb la celebració de la missa rociera en honor a Sant Josep Obrer, l’actuació de la Banda Municipal de Lleida o l’espectacle eqüestre, entre altres. 


Comentaris

envia el comentari