Catalunya Diari

Magraners convida a la població a formar part del Pessebre Vivent del barri

Magraners convida a la població a formar part del Pessebre Vivent del barri| Redacció - Fotografia: L. BielaSegons els seus organitzadors, el Pessebre Vivent dels Magraners és el pessebre Vivent de Lleida, ja que cada any hi participen més famílies de la ciutat. En la composició d’aquest 2012 s’han afegit algunes novetats. Les més destacades són la incorporació d’un quart número musical i la possibilitat que brinda al visitant de convertir-se en un figurant per participar en alguna de les escenes. Àngel Moreno i Ramon Molins, que juntament amb Máximo Rodríguez són els qui coordinen les tasques de muntatge del pessebre, han explicat que les persones que ho desitgin podran vestir-se amb la roba de l’època i conèixer el pessebre per dins i "veure el públic de cara". També se’ls convida a participar en algunes de les escenes per viure més intensament la representació.

Mantenint la condició de sostenible, es fa reutilitzant materials. El Pessebre ha aprofitat les dues construccions ecològiques que es van fer l’any passat amb bales de palla per representar el Palau del Rei Herodes i l’estable. Les vuit cases construïdes s’han fet cadascuna amb uns 2.500 tetrabriks. També s’aprofiten materials com llaunes, plàstics, suro o palets de fusta, entre altres. S'hi treballa tot l'any ideant tot el recorregut i recollint material. Els participants en el pessebre fa deu dies que treballen en el seu muntatge, tot i que aquest diumenge ha estat el dia més intens per deixar-ho tot a punt.

L’origen del pessebre es remunta al 1963 i és el segon més antic de Catalunya. Inicialment el pessebre es muntava a les cases del barri, decorant les entrades i fent algunes escenes que es podien observar des de les finestres exteriors i el portals. Després es va traslladar a la plaça i uns anys més tard a una finca pròxima al barri. Ara es munta a l’espai de L’Hangar. Alhora L’Hangar és l’associació cultural i ecològica del barri que l’organitza, amb la col·laboració de l’AV Magraners.

El Pessebre es representarà tres dies: 23, 25 i 26 de desembre, de 18.00 a 20.00 hores.


Comentaris

envia el comentari