Catalunya Diari

Magraners inaugura la urbanització de la plaça Francisco Sanjuan

Magraners inaugura la urbanització de la plaça Francisco Sanjuan| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaEl paer en cap, Àngel Ros, ha presidit l’acte de bateig de la nova plaça, acompanyat de diversos regidors, entre els quals la regidora de barri, Neus Brocal, amb la família de Sanjuan. L’alcalde ha lloat la iniciativa dels veïns dels Magraners a l’hora de proposar noms per a carrers i places ja que sempre reconeixen persones que s’hi han bolcat i hi han treballat per millorar-lo. “És un barri que sempre recorda els qui han treballat per ell” ha afirmat l’alcalde i ha encoratjat els veïns a no perdre aquest esperit, que identifica aquesta zona de la ciutat, sent un barri que cuida els seus sentiments i la gent que se l’estima.

L’acte ha comptat amb diversos familiars de l’homenatjat. La seva vídua, Fina González, s’ha mostrat molt emocionada i agraïda per aquest reconeixement al seu marit. El seu fill, Francisco Sanjuan, ha remarcat la constància i el treball del seu pare perquè el barri sempre tirés endavant i n’ha destacat la col·laboració que sempre hi ha existit.

En els parlaments també hi ha intervingut la tinent d’alcalde Marta Camps, responsable de l’àrea d’Urbanisme, qui ha exposat futures accions al barri, com la millora del carrer Santa Fe o la recuperació dels antics rentadors en l’actuació que es farà a l’entrada pel carrer Almeria. Tot plegat, ha comentat, és un treball “per fer més bonic el barri i perquè els seus veïns s’hi sentin orgullosos”.

Una plaça beneïda
La plaça Francisco Sanjuan ha estat beneïda pel mossèn del barri, obrint aquest lloc de trobada, de convivència i de cohesió a tots els veïns, perquè donar continuïtat a la dedicació de tots els qui han treballat per al barri.

La nova plaça està situada entre els carrers Costa de Magraners i Escultor Gualter i respon a la petició de l’AV de Magraners per millorar l’accessibilitat d’aquest espai públic, que estava a un nivell inferior dels carrers propers i dificultava l’accés dels vianants. La urbanització de la plaça ha inclòs la renovació del paviment, de 180 metres quadrats, amb lloses de formigó de color gris clar. S’ha millorat la xarxa d’evacuació d’aigües pluvials i s’hi ha instal·lat nous bancs i jardineres. Una part de la plaça quedarà a un nivell per sota del vial per donar servei als del carreró del darrere i alhora mantenir l’accés existent a un dels habitatges de la plaça. Per salvar aquest desnivell s’han construït uns esglaons i una rampa per fer accessible aquesta part.

L’AV Magraners també va impulsar que la Paeria bategés l’espai amb el nom de Francisco Sanjuan, que fou expresident de 'Cabezas de Familia Magraners', expresident del Club de Futbol Magraners, fundador del Club de Bandes i Majorets i perquè va ser una persona que es va preocupar per la gent desafavorida del barri.


Comentaris

envia el comentari