Catalunya Diari

Magraners inicia el compte enrere del Pessebre Vivent

Magraners inicia el compte enrere del Pessebre Vivent| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Els membres del col·lectiu cultural L’Hangar han començat els treballs preparatius del Pessebre Vivent de Magraners, que enguany arribarà a la seva 52a edició, i que té previst obrir portes els dies 25 i 26 de desembre.

El tinent d’alcalde i regidor del barri, Fèlix Larrosa, ha realitzat aquest diumenge al matí una visita als voluntaris que col·laboren en aquesta representació nadalenca, en la qual participen fins a 200 figurants, amb la finalitat de promocionar el barri, fer família i integrar el veïnat de Magraners, segons ha explicat un dels membres del col·lectiu.
 
Els organitzadors han anunciat que enguany introduiran com a novetats un canvi en el recorregut així com noves escenes i peces musicals, que ambienten el pas dels visitants.
 
Una de les característiques que singularitza el pessebre és el seu caràcter ecològic, ja que s’elabora amb metalls reciclats o reutilitzats. Les construccions es fan amb bales de palla, tetrabriks, llaunes, plàstics o suro.
 
El pessebre vivent de Magraners va començar a fer-se l’any 1964 amb la iniciativa d’Encarna López, Francisco Céspedes, Francisco Martos i la parròquia del barri, al carrer Nostra Senyora dels Àngels. El veïnat cedia les seves cases per representar els quadres tradicionals del Nadal, implicant el conjunt de veïns en aquesta representació col·lectiva. La representació ha evolucionat i s’ha instal·lat en diferents espais del barri fins al pessebre que es coneix avui en dia i que es munta a l’espai de l’Hangar, amb els quadres teatralitzats amb música i amb l’ús de materials reciclats en la construcció dels decorats.


Comentaris

envia el comentari