Catalunya Diari

Magraners recupera l’antic cine Goya

Magraners recupera l’antic cine Goya| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaL’edifici on antigament hi havia el Cinema Goya dels Magraners, situat al carrer Mestre Joan d’Àvila, té una superfície total de 453,15 metres quadrats, per acollir les activitats de l'AV, dels clubs de Joves, de Twirling i de l'Hangar, qui seran usuaris habituals.

Les actuacions han inclòs la reparació de la façana, de la coberta actual, l’enderroc de les parets divisòries de la planta baixa i dels lavabos de la primera planta. A més, s’ha instal·lat nou enllumenat, s’han construït nous lavabos a la planta baixa on s’ha renovat també tot el paviment, s’ha repassat la pintura interior, s’han canviat la porta d’accés a l’equipament per una de nova i s'han posat extintors i nova senyalització. L'objectiu era adaptar-lo perquè tingui les condicions suficients per poder-hi acollir diferents actes.

Les obres d’adequació de l’antic cinema Goya es van adjudicar a l’empresa Satac per un import de prop de 85.000 euros.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat d’una nombrosa representació de la Corporació Municipal i del president de l’AV, Antonio Águila, ha presidit l'estrena del recuperat cinema Goya

De sala de cine a equipament per al barri
La recuperació de l'antic cine Goya ha estat una reivindicació dels veïns i les veïns de la zonaque demanaven l'adequació d'aquest espai per condicionar-lo com a equipament per al barri. Finalment, el 27 d'abril de l'any passat l'alcalde de Lleida signava un conveni de col·laboració amb l'AV de Magraners pel qual la Paeria cedia l'ús del cine Goya amb l'objectiu de fomentar i dinamitzar la vida associativa del barri.

Així, un cop s'han fet les actuacions per adequar l'equipament, aquesta antiga sala de representacions teatrals, projeccions de pel·lícules i, fins i tot, discoteca, podrà tornar a obrir les seves portes, després de 25 anys, per acollir les diferents activitats culturals i lúdiques que duen a terme les entitats del barri. Tall de veu Àngel Ros

Segons expliquen els veïns del barri el cine Goya va obrir les seves portes al voltant de l'any 1968, amb un gran èxit de públic. La sala projectava pel·lícules de l'època els dimarts, els dijous, els dissabtes i els diumenges (en doble sessió). Amb el pas del temps, a mitjans dels anys 70, la gent jove demandava un espai d'oci i és llavors quan es decideix combinar el cine amb l'habilitació d'una discoteca, que estava oberta els dissabtes i els diumenges. Més tard, a principis dels anys 80, el propietari de l'edifici habilita una zona de bar i un sala de jocs, que estava oberta tots els dies de la setmana. Però, finalment, a mitjans dels anys 90, l'equipament tanca les seves portes perquè el jovent deixa d'anar-hi i comença a anar al centre de la ciutat, on també es començaven a obrir altres sales de ball.

Aquest dissabte, doncs, ha estat un dia històric per als veïns i les veïnes de Magraners, que han vist com l'antic cine Goya ha tornat a obrir les seves portes. En el marc de la inauguració de l'equipament, s'han realitzat diferents activitats, com una actuació musical i un passi de diapositives amb nombroses fotos històriques de l'antic cine Goya, que han enviat i recuperat els veïns coincidint amb aquesta celebració.


Comentaris

envia el comentari