Catalunya Diari

Nou jardí vertical al carrer Tallada del Centre Històric

Nou jardí vertical al carrer Tallada del Centre Històric| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’Ajuntament de Lleida ha construït un jardí vertical en un solar del carrer Tallada amb el carrer de l’Ereta, convertint la zona en un nou espai amb encant. El solar s’ha urbanitzat novament i pavimentat dues zones amb rampa amb l’objectiu d’evitar la formació de racons i espais tancats; integrant-los, d’aquesta manera, amb la vorera existent. 

L’enjardinament consisteix en la plantació de 66 arbustives, 75 enfiladisses i una conífera. L’arbustiva caduca que s’ha plantat adoptarà un color vermellós a la primavera. També s’ha col·locat una barana per protegir el desnivell entre els solars i el carrer de l’Ereta.
 
El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat de la Paeria, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest dilluns l'actuació i ha destacat que es tracta d’una prova pilot d’urbanització i reforestació, en aquest cas, de jardí vertical, que ha de contribuir a la millora del paisatge i embellir racons de la trama urbana que fins ara estaven desaprofitats. Amb aquesta actuació, l'Ajuntament de Lleida continua el conjunt d’actuacions per dignificar l’espai i millorar l’urbanització de tota la zona i, en conjunt, el Centre Històric de Lleida. Les petites actuacions com aquesta "contribueixen a dotar d’encant el barri i obrir-lo a tota la ciutadania", segons ha explicat el regidor.
 
Les obres formen part de l’estratègia de la Regidoria d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat de la Paeria de millora del paisatge urbà, que inclou també altres actuacions al carrer del Parc, a la Plaça Gramàtics i al carrer Pere de Coma, entre altres.


Comentaris

envia el comentari