Catalunya Diari

Obren un solar al Centre Històric amb jocs i elements esportius

Obren un solar al Centre Històric amb jocs i elements esportius| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

projecte 'Solars Vius'

A l’estiu es va realitzar una trobada entre veïns, joves del barri antic (Jounits.973) i participants al camp de treball Coopera, organitzat per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Josep Carol amb joves provinents de diferents indrets de Catalunya. Durant la trobada es va impartir un taller per aportar idees i propostes d’ús en aquest solar. També es van realitzar tasques de neteja del solar, així com l’estesa d’una capa de formigó per anivellar una part d’aquest pati i una altra zona amb graveta.

El resultat de la recollida de les propostes d’aquella trobada ara s’acaba de veure materialitzat amb la incorporació de tres elements de fitness urbà i un joc infantil per tal de promoure l’ús de l’espai públic i l’esport de manera intergeneracional. La superfície del solar ha estat dividida en dos àmbits clarament diferenciats. Una part disposa de sauló on s’hi distribueixen els elements urbans; i l’altra, d’una capa de formigó on s’hi incorporaran bancs de formigó per limitar l’espai i evitar l’entrada de vehicles. Cal dir que tots els elements que s’incorporen en el solar respecten els principis del projecte 'Solars Vius' essent reutilitzats o reciclats. A més, s’instal·larà enllumenat a la zona de jocs i bancs.

Amb aquest, són tres els solars en els quals ha actuat l’Ajuntament de Lleida, a través de l’Empresa Municipal d’Urbanisme. Així, es va habilitar un aparcament de rotació de 22 places entre el carrer Cavallers i el carrer Galera, així com el del carrer Alsamora que, tenint en compte les aportacions dels veïns del barri, incorpora diferents usos, com una pista de petanca, mobiliari urbà, graderies i una pantalla per projectar pel·lícules. A més, la paret mitgera llueix el grafit 'Ornitològic' de l’artista Blai Baules, que va guanyar el concurs organitzat per fer aquest mural en aquest espai.

L’objectiu de la Paeria és continuar actuant a altres espais amb diversos usos possibles, com és el cas dels solars buits de l’illa situada entre els carrers Tallada, Múrcia i Veguer de Carcassona que, després dels enderrocs dels edificis, s’adequarà com espai públic per als veïns i veïnes del barri, també a través d’un procés de participació ciutadana perquè tothom hi pugui aportar les seves idees. L’Ajuntament de Lleida du a terme el projecte 'Solars Vius' gràcies a l’acord que està arribant amb els propietaris privats d’aquests solars, que els cedeixen mentre no hi construeixin.


Comentaris

envia el comentari