Catalunya Diari

Orvepard i Lleida Ambiental organitzen la Festa del Riu, sota el lema 'Volem el Segre viu'

Orvepard i Lleida Ambiental organitzen la Festa del Riu, sota el lema 'Volem el Segre viu'| Redacció - Fotografia: Orvepard

 A la zona de les comportes, la Mitjana i la canalització del riu estan previstos una Caminada de Lleida Camina del Centre Excursionista de Lleida; la II Pedalada Popular de Pardinyes; una exhibició de piragüisme; una mostra d’art efímer als murs del riu, a càrrec del grup de grafit de Pardinyes; i l'actuació dels grallers i gegants de la colla gegantera del barri. 
 
La Festa del Riu, en la que participen 15 entitats, grups i col·lectius de Lleida, començarà a les 09.00 hores, amb la sortida de la caminada sota les comportes de Pardinyes. A continuació tindrà lloc la sortida de la Pedalada Popular, des de l’avinguda de Pearson, davant del camp de futbol, amb dos recorreguts de 5 i 15 quilòmetres. Aquesta passarà per la Mitjana i per la zona de la canalització; per arribar cap al migdia a les comportes.
 
A partir de les 11.00 hores tindrà lloc el començament de la festa, davant les comportes del riu (zona dels ànecs), amb l'exhibició de piragüisme, la mostra d’art de grafit als murs del riu i l'actuació dels gegants i grallers de Pardinyes. Una hora més tard, sobre les 12.00 hores, tindrà lloc el sorteig d’una bicicleta, dos cascs i d’altres regals entre els participants en la pedalada. L'acte acabarà amb els parlaments i la lectura d’un manifest 'per la dignitat del Segre: el riu més llarg dels Països Catalans que està patint una sobreexplotació abusiva'.


Comentaris

envia el comentari