Catalunya Diari

Postius: "Farem del Mercat de Balàfia un centre per dinamitzar tot el barri"

Postius: "Farem del Mercat de Balàfia un centre per dinamitzar tot el barri"| Redacció - Fotografia: CiU Lleida

 

El regidor de CiU Toni Postius ha proposat que l'Ajuntament de Lleida condicioni el Mercat de Balàfia per convertir-lo en un dels centres dinamitzadors del barri. Postius ha fet aquesta proposta després de la visita a Balàfia dins l'acció #Lleidaensmou, que ha permès captar les inquietuds dels veïns i comerciants, així com de representants de les diverses associacions del barri.

Tal com ha explicat Postius, l'escolta activa al barri ha generat tres conclusions clares. D'una banda, cal que l'Ajuntament assumeixi la responsabilitat com a impulsor de la qualitat de vida dels veïns i trobi una solució efectiva pel Mercat de Balàfia. En aquest sentit, Postius ha recordat que la importància de tenir un centre dinamitzador al barri i ha lamentat l'estat d'aquesta instal·lació que es troba a una gran via de pas de la ciutat. Així, el regidor ha insistit en la necessitat d’escoltar els ciutadans per emprendre una decisió que ha d'anar acompanyada de l'acció de govern. "S'ha d'acompanyar i crear l'oportunitat en aquesta infraestructura", ha indicat Postius. 
 
En segon lloc, els veïns de Balàfia també han manifestat la manca de constància i encert en el manteniment de les infraestructures. Postius ha explicat que CiU prendrà la iniciativa per defensar aquelles accions que es puguin realitzar al barri i ha exemplificat amb les millores demanades al Camp Municipal de Balàfia. A més, ha recordat que cal que l'Ajuntament destini una partida anual a manteniment d'infraestructures esportives de la ciutat per dignificar-les. "S'ha de planificar i oblidar la improvisació, ja que surt molt cara econòmicament i humanament", ha afegit. En aquest sentit, ha recordat la voluntat de dignificar la pràctica de l'esport de base en aquestes instal·lacions. 
 
Per últim, els veïns de Balàfia també han reclamat millores en la seguretat ja que el canvi d'il·luminació ha empitjorat la sensació d'inseguretat a la zona.  
 
Aquesta setmana l'acció d'escolta activa #Lleidaensmou es trasllada al barri de Camp d'Esports-Joc de la Bola. L’equip de #Lleidaensmou liderat per Postius ja ha visitat set barris de la ciutat de Lleida: Mariola, Rambla Ferran-Noguerola, Secà, Magraners, Pardinyes, Cappont i Balàfia, a més de recollir queixes i propostes per diferents canals electrònics: whattsapp (656565919), correu electrònic ([email protected]), Facebook i Twitter.


Comentaris

envia el comentari