Catalunya Diari

Postius impulsarà un pla global per revitalitzar i repoblar el Centre Històric

Postius impulsarà un pla global per revitalitzar i repoblar el Centre Històric| Redacció - Fotografia: CiU Lleida

 

El candidat de CiU per Lleida, Toni Postius, ha anunciat aquest dimecres que una de les prioritats per recuperar el Centre Històric passa per plantejar un model que permeti construir habitatges més amplis; uniformitzar la tipologia dels edificis i endreçar els solars i les finques en estat ruïnós. L’objectiu és aconseguir que els veïns i veïnes de Lleida tornin a aquest barri.

"Plantegem una intervenció integral del Centre Històric mitjançant un conjunt d’accions adreçades a rehabilitar, dinamitzar i cohesionar aquesta àrea de la ciutat per pal·liar els actuals dèficits d’urbanització i habitabilitat que impliquen un clar risc de degradació i una pèrdua de població autòctona, que es mou cap a altres barris", ha anunciat Postius en el decurs de la seva visita al Centre Històric seguint amb la iniciativa #lleidaensmou. En aquest sentit, ha puntualitzat: "Presentarem al·legacions al POUM per tal d’obligar a unificar els solars existents amb l’objectiu de poder construir habitatges més grans i que s’adeqüin a les necessitats dels joves que ara viuen al barri i que volen formar una família”.
 
El candidat de CiU argumenta que “l’oferta d’apartaments existent al Barri Antic de Lleida és d’una mida massa petita per als joves que actualment hi resideixen i que, malgrat voldrien quedar-s’hi, l’espai reduït dels habitatges els obliga a deixar el seu pis en el moment de tenir fills”.
 
D’altra banda, Toni Postius insisteix en què “tenim un Centre Històric arquitectònicament poc homogeneïtzat que al llarg dels anys ha perdut el seu valor de centralitat i ha passat a patir una significativa degradació del teixit social i arquitectònic. Caldria uniformitzar criteris en relació a la tipologia d’edificis, com s’ha fet en els nuclis històrics de Tarragona i Girona”. En aquest sentit, Postius aposta per “impulsar un pla d’ajuts a la rehabilitació d’edificis que vetli per homogenitzar els criteris de construcció i estètics dels edificis de nova edificació i dels ja existents. Alhora es contemplarien mesures com ara na exempció de la llicència d’obres municipals o beneficis fiscals per als propietaris que s’hi acollissin”.
 
En definitiva, Postius sosté la urgència de “mantenir un Centre Històric endreçat i net, sense zones degradades ni solars deixats ni finques en estat de ruïna i amb unes condicions d’habitabilitat pèssimes”.


Comentaris

envia el comentari