Catalunya Diari

PP i CiU demanen conèixer el futur del Centre Històric de Lleida

PP i CiU demanen conèixer el futur del Centre Històric de Lleida| Redacció - Fotografia: L. BielaEn aquest sentit, el grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Lleida demanarà explicacions en la Comissió Municipal d’Urbanisme sobre l’actuació de l’equip de govern amb els immobles del Centre Històric abans i després de l’esfondrament d’un edifici al carrer Tallada número 22, que va tindre lloc a principis de juliol.

En aquest sentit, els nacionalistes han sol·licitat un punt específic de l’ordre del dia de la comissió del juliol (prevista per la setmana que ve) per tractar sobre l’urbanisme del centre de la ciutat. L’objectiu de la sol·licitud és aprofundir en les causes de l’esfondrament de l’edifici de Tallada 22 i els enderrocs de diversos immobles contigus i conèixer si l’equip de govern té algun pla previst per evitar nous ensurts als veïns.

Per la seva banda, el PP presentarà en el proper Ple una moció en la que insta a l’Ajuntament de Lleida a que procedeixi, conjuntament amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, a inspeccionar els edificis de major antiguitat o que siguin confrontants amb cases que s’hagin enderrocat recentment al Centre Històric, "ja que la legislació vigent preveu que tant l’Agència de l’Habitatge de Catalunya com les administracions locals poden dur a terme la inspecció tècnica dels edificis d’habitatges per comprovar-ne l’estat i garantir la seva seguretat", ha afirmat el regidor i portaveu del PP a la Paeria, Joan Vilella.

Vilella ha manifestat que la moció també demana que l’Ajuntament insti a la Generalitat a establir una convocatòria extraordinària de subvencions per a la rehabilitació d’aquells edificis d’ús residencial i d’habitatges al Centre Històric de Lleida, quan el cost de l’operació de reforç estructural, en relació al seu període de vida útil, sigui viable.

El regidor i portaveu popular ha recordat que actualment la major part dels edificis del Centre Històric supera els cinquanta anys de vida, i ha remarcat que la moció també insta a la Paeria a que exigeixi als seus propietaris l’enderroc dels edificis declarats en ruïna imminent i que queden pendents de demolició al Centre Històric, procedint a l’execució subsidiària en cas d’incompliment.


Comentaris
Josep
Crec que els posen entre l'espasa i la paret, o es queden amb els edificis actuals amb el risc que caiguin amb ells a dins o enderrocar-los(o mirar de rehabilitar-los) i arriscar-se a que no hi hagi diners per una subvencio que permetria tornar-los a aixecar.

envia el comentari