Catalunya Diari

Primer aniversari del recuperat cinema Goya dels Magraners

Primer aniversari del recuperat cinema Goya dels Magraners| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaLes entitats del barri que acull l’antic cine Goya han omplert d’activitat aquest espai i hi han fet els seus assajos setmanals alhora que hi han organitzat actuacions vàries, entre les quals destaquen les representacions teatrals.

El regidor de barri de Magraners, Fèlix Larrosa, ha mostrat la seva satisfacció per l’ús que els veïns estan donant a aquest espai i per la gestió que en fan. Larrosa ha afirmat que l’antic cine Goya evidencia que la política d’inversió en equipaments és una política que comporta cohesió social i que és una eina que promociona l’activitat cultural del barri.

Durant l’any, l’Associació de Veïns, l’Hangar, el club de Joves i el de Twirling han estat usuaris habituals. Així, s’hi han programat les classes setmanals dels tres grups de teatre infantil i del grup de teatre d’adults de l’Hangar, els assajos de Twirling, un taller de pilates o un curs d’improvisació teatral, entre altres. 'La meva boda grega' ha estat la primera obra teatral que s’hi ha escenificat des que es va recuperar l’equipament, a càrrec del grup de teatre de l’Hangar, i després s’ha pogut veure 'Antología del sainete' de la companyia La Zambra, de la Casa de Andalucia. També s’hi han fet actuacions musicals o la festa de final de curs dels infants. Entre les actuacions programades per aquesta temporada, hi ha 'Casey Street', també del grup teatral de l’Hangar, que abans s’estrenarà al Teatre de l’Escorxador dins de la 22a Mostra d’Arts Escèniques.

La recuperació de l'antic cine Goya era una reivindicació dels veïns de Magraners que demanaven condicionar-lo com a equipament per fomentar i dinamitzar la vida associativa del barri. L’edifici està ubicat al carrer mestre Joan d’Àvila i té uns 450 m2, amb una sala interior habilitada com a sala polivalent. Algunes de les actuacions que es van fer en la seva recuperació van ser la reparació de la façana, la instal·lació de nou enllumenat o la renovació del paviment.


Comentaris

envia el comentari