Catalunya Diari

Raïmat dóna el tret de sortida a la seva festa major

Raïmat dóna el tret de sortida a la seva festa major| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 



Mossèn Cinto és conegut, a més, per la seva vessant artística ja que al llarg de la seva vida ha realitzat nombroses exposicions a Barcelona, Milà, Florència, Roma, Philadelphia, Baltimore i Washington. A més, moltes de les seves obres están repartides arreu de Catalunya i altres es conserven als Estats Units, Itàlia i Puerto Rico, així com les reservades a col·leccions particulars. Però Mossèn Cinto ha deixat la seva empremta a Raïmat perquè hi ha diverses obres seves repartides per tot el poble com 'El veremador' i 'La senyera' a la plaça Major, 'L'homenatge a Ramón Raventós' al parc de les piscines, 'la Creu del Terme' al carrer de l'Estació o 'l'homenatge a la Festa de la Verema' a la plaça de la Verema.
 
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb la presidenta de l'EMD de Raïmat, Ainhoa Casabón, ha presidit els actes acompanyat de diversos regidors i regidores de la Corporació Municipal i dels representants de la Junta veïnal. El paer en cap ha destacat de Mossèn Cinto la seva sensibilitat a l'hora de desenvolupar aquesta vessant artística que es veu reflectida a les seves obres i al seu tarannà. Ros ha desitjat a tots els veïns i veïns una bona festa major i, sobretot, que la Paeria sempre reconeixerà a Raïmat la seva personalitat diferenciada com a nucli de Lleida, amb capacitat de gestió necessària per les seves característiques i la seva història.
 
Finalment, Ainhoa Casabón ha remarcat "la important participació i implicació dels joves i diferents col·lectius de Raïmat en la Festa Major" i ha convidat els veïns i veïnes a gaudir-la.
 
Un bon nombre de persones ha participat en la cercavila que ha recorregut els carrers del centre i ha ovacionat la pregonera, les pubilles i els hereus de la festa, que han estat investits per les autoritats.


Comentaris

envia el comentari