Catalunya Diari

Restriccions de trànsit al carrer República del Paraguai per obres

Restriccions de trànsit al carrer República del Paraguai per obres| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat aquest dilluns les obres de renovació del col·lector del carrer República del Paraguai que comportaran restriccions del trànsit a la zona compresa entre el carrer Acadèmia i l’avinguda de Madrid. Les tasques de senyalització per preparar tota aquesta reordenació duraran uns tres mesos i mig.

Alhora, la Paeria ha arribat a un acord amb els propietaris del solar d’Alcalde Costa i també s’han iniciat els treballs per adequar-ne una part com a aparcament de rotació per a una quarantena de vehicles. Està previst que el nou pàrquing, al qual s’accedirà des del carrer Alcalde Costa, es pugui obrir aquesta mateixa setmana, si la climatologia permet acabar les tasques de pavimentació del solar.  
 
Amb aquestes obres la Paeria, a través de la concessionària Aigües de Lleida, pretén acabar amb el problema de les inundacions que arrossega fa temps tota aquesta zona quan plou de manera abundant. La renovació del col·lector, que està al mig de la calçada, comporta tallar el trànsit ja que s’ha d’excavar fins a cinc metres de profunditat. Per això, s’ha programat el projecte en dues fases per intentar minimitzar les molèsties i garantir l’accés als veïns i veïnes, la càrrega i la descàrrega i el pas de vehicles d’emergència.
 
Així, en la primera fase, entre el 2 de febrer i el 15 de març, es tallarà el tram del carrer República del Paraguai i entre el número 29 i la connexió amb Acadèmia serà de doble sentit només per al veïnat per a càrrega i descàrrega. En canvi, el tram més pròxim a l’avinguda Madrid serà de sentit únic cap al carrer Ramon Soldevila. Al carrer Alcalde Costa, entre els carrers Acadèmia i República del Paraguai serà de doble sentit d’accés exclusiu per als veïns.
 
En la segona fase, entre el 15 de març i fins al maig, Aigües de Lleida construirà el nou col·lector entre la confluència amb el carrer Acadèmia i el número 29. Serà llavors quan el carrer Alcalde Costa recuperarà el seu sentit únic habitual.
 
Les obres tenen un pressupost de 356.132 euros i inclouen l’ampliació de la vorera del carrer República del Paraguai a la zona més propera a l’avinguda Madrid i també entre els carrers Acadèmia i Alcalde Costa.
 
L’Ajuntament de Lleida ha informat de les restriccions de trànsit previstes a tots els veïns i veïnes i establiments i comerços de la zona, així com a la direcció i l’associació de pares i mares del col·legi Maristes.


Comentaris

envia el comentari