Catalunya Diari

S'entreguen 13 pisos de protecció oficial a Balàfia

S'entreguen 13 pisos de protecció oficial a Balàfia| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Els habitatges tenen d'un a dos dormitoris, una superfície entre 40 i 60 metres quadrats i una plaça d'aparcament vinculada. Els preus de la renda varien entre els 170 i els 225 euros mensuals, més les despeses comunitàries que són entre 33 i 66 euros, segons les característiques dels habitatges.
 
La primera tinent d'alcalde, Marta Camps, ha explicat que des de la Paeria "estem igualment d'implicats en mobilitzar tot el parc d'habitatges de la ciutat, a través de l'Empresa Municipal d'Urbanisme, des de la qual intentem també mobilitzar els habitatges de les cooperatives i les entitats bancàries. De fet, enguany ja hem posat a lloguer 41 pisos i la voluntat és continuar donant sortida al parc d'habitatge que està buit". Per la seva banda, el secretari d'Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, ha explicat que "el pla de xoc té com a objectiu assignar uns 3.000 habitatges del parc públic de la Generalitat que estan buits".
 
Així mateix, Camps ha demanat durant l'acte la col·laboració de la Generalitat per endurir i començar a rescindir en aquells casos que hi hagi anomalies greus dels habitatges les cèdul·les d'habitabilitat, com una manera més, ha destacat, per poder lluitar contra els casos de pisos sobreocupats, sobretot al Centre Històric. Precisament, el ple d'aquest divendres aprovarà el nou pla d’actuacions sobre la seguretat dels edificis del Centre Històric, que consistirà en la modificació de l’Ordenança Municipal reguladora de les condicions de manteniment de la seguretat dels edificis del Centre Històric, un conveni de col·laboració amb la demarcació a Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i amb el Col·legi de Lleida d’Arquitectes Tècnics, Aparelladors i Enginyers de l’Edificació per tal de dur a terme les inspeccions tècniques (ITV) d’uns altres 150 immobles construïts al barri abans del 1940 i mantenir els ajuts a la rehabilitació dels edificis.


Comentaris

envia el comentari