Catalunya Diari

S'inicia la 2a fase de rehabilitació del convent de Santa Clara

S'inicia la 2a fase de rehabilitació del convent de Santa Clara| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 



L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, han visitat les obres, juntament al segon tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social i Ocupació, Josep Presseguer, i la cinquena tinenta d’alcalde i regidora de Política Cultural, Museus, Festes i Cultura Popular, Montse Parra.



La recuperació del convent, tal i com ha explicat el paer en cap, es preveu que estigui enllestida durant l'estiu de l'any vinent. Aquest espai es destinarà a noves dependències per als Castellers de Lleida, que complementa la primera fase de la nova seu, a altres usos cívics i culturals i la construcció d’un nou centre de dia per a gent gran. Aquesta actuació contempla la rehabilitació de façanes, cobertes i sostres interiors de l'edifici de l'antic convent. A més de l'obra de consolidació estructural de tot l'edifici, també s’adequarà l’interior, formada per planta baixa i tres plantes pis, per destinar-la principalment a noves sales i estances per als Castellers, amb una superfície útil de 795,27 metres quadrats. L'accés a l'edifici serà el mateix que l'actual, situat al carrer Lluís Besa, des d'on es podrà accedir als jardins del convent, a les sales per a usos cívics i al futur centre de dia.



Àngel Ros ha explicat que la rehabilitació del convent de Santa Clara, en el marc del Pla de Barris del Centre Històric, és una actuació molt important que complementa altres que s'hi estan duent a terme en equipaments del barri, com són el Parador del Roser i el Mercat del Pla, la segona fase del qual s'iniciarà aquest estiu. 



Els diferents espais del convent

A la part del convent que conté l'antic oratori consta de dues plantes -planta baixa i planta primera- s'hi ubicarà el centre de dia de 30 places per a l’acolliment diürn de persones d'edat avançada o en situació de dependència. La superfície útil d'aquesta ala de l’edifici és de 536,77 metres quadrats.



A la planta baixa hi haurà el vestíbul-recepció, les escales i l'ascensor, el guardarroba, el menjador -a doble alçada ocupant l'espai de l'antic oratori- i la sala d'estar, a més de dues cambres higièniques adaptades i dels espais de servei com ara la cuina, la bugaderia, la cambra de neteja, els vestidors dels professionals i les instal·lacions. A la planta primera hi haurà un espai polivalent destinat entre altres coses a fisioteràpia, una altra sala d'estar, una sala de tallers, una perruqueria, la infermeria-podologia, una dutxa geriàtrica i dues cambres higièniques adaptades. També hi haurà un despatx per als professionals del centre.



Aquesta actuació millora notablement les condicions urbanístiques del seu emplaçament ja que augmenta l'amplada del Carrer Nou i crea un nou espai urbà, amb accés a través d'unes escales des del Carrer Nou, des del què s'obre un passatge cap als antics jardins del convent, que es destinaran a ús públic. També es crea un passatge elevat d'accés a aquesta placeta des del Carrer Lluís Besa.



El convent de Santa Clara és un edifici construït el 1733, catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local al Catàleg i Inventari dels elements d'interès històric, artístic i arquitectònic de la ciutat de Lleida.



Comentaris

envia el comentari