Catalunya Diari

S'inicien les obres de rehabilitació dels blocs de la Renfe de Pardinyes

S'inicien les obres de rehabilitació dels blocs de la Renfe de Pardinyes| Redacció-Fotografia: Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Lleida

 Aquest bloc de pisos, construïts en els anys 50 per Renfe, en règim de lloguer pels seu empleats, està situat entre els carrers Sant Pere Claver, Miquel Cortiada i Enginyer Cellers. Es un conjunt d’habitatges socials que Renfe va construir per llogar-los als seus empleats i que després els ha venut gairebé tots. A l’interior dels blocs es va fer la primer reunió per Constituir l’Associació de Veïns el 21 de juny de l’any 1962.
 
Els veïns que estant ocupant ara els habitatges, molts d’ells rehabilitats per dins però, amb espais comuns, d’escala, pati, façana, teulada en un estat lamentable. Aquests veïns han de travessar per entrar a casa espais amb cables i tubs penjant, parets sense arrebossar, humitats, finestres i portes malmeses i d’altres patologies, que incompleixen qualssevol norma de seguretat. Tant és així que l’Ajuntament de Lleida, després d’una reunió entre representants d’Orvepard i tècnics de la Paeria, el 26 de setembre de 2011, va fer un requeriment a la comunitat de veïns perquè abans de l’estiu del 2012 s’iniciessin les obres de rehabilitació per corregir totes les anomalies detectades. 
 
Els veïns, la majoria d’ells sense gairebé recursos econòmics i d’altres a l’atur, jubilats o cobrant tant sols una ajuda social, han aprovat en la darrera reunió del 2 de juliol de 2012, un programa per poder fer front al pagament dels treballs que s’han de realitzar.
 
Les obres, que van començar el dimarts d’aquesta setmana, s’inicien per l’arranjament de la teulada i després continuaran per altres elements comuns i per la rehabilitació i millora de les 4 escales de l’edifici i la posta en marxa del dipòsit d’aigua de distribució a tots els veïns. El pressupost previst dels treballs entre moviments de terres, millora de l’estructura, repàs de tota la coberta, aïllaments i impermeabilitzacions, tancaments, revestiments paviments, fusteria i serralleria, enllumenat, fontaneria i instal·lacions de comunicacions, visats, permisos i d’altres és de 149.662 euros, d’acord amb el projecte d’execució de l’obra, que es preveu finalitzar, de no sorgir altres impediments, a primers del proper any 2013.


Comentaris

envia el comentari