Catalunya Diari

Un centenar d'activitat es donaran cita en el 5è Obert Centre Històric

Un centenar d'activitat es donaran cita en el 5è Obert Centre Històric| Redacció - Fotografia: Orfeó Lleidatà

 

El Centre Històric de Lleida celebrarà els dies 19, 20 i 21 de setembre la cinquena edició de l'Obert, un iniciativa on hi participaran 67 entitats i associacions de la ciutat i es desenvoluparan un centenar d'activitats en 50 espais diferents del barri.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el tinent d’alcalde i regidor del Centre Històric, Fèlix Larrosa, han presentat aquest dimarts la iniciativa. El paer en cap ha afirmat que esperen superar la xifra de visitants de l'any passat, situada en 5.000. A més, Ros també ha manifestat la voluntat de la Paeria de continuar apostant pel Centre Històric i ha avançat que en les properes Festes de la Tardor el barri tindrà un protagonisme especial: “Volem que els nostres ciutadans visquin i coneguin més el Centre Històric, els cinc anys de celebració de l’Obert ens han donat una inèrcia de pujar i conèixer més de prop el barri antic que volem continuar amb les Festes de la Tardor.
 
El tinent d’alcalde i regidor del Barri Antic, Fèlix Larrosa, ha destacat per la seva banda que l’Obert reflecteix la vitalitat del barri antic, l’empenta del seu teixit associatiu i la voluntat de sumar per fer del barri una referència en matèria d’activitat cultural i creativa. Larrosa ha detallat el conjunt d’activitats de l’edició 2014, més d’un centenar -cultura, cultura popular, art, gastronomia, dansa, esport-, i ha destacat com a novetat la primera edició de la cursa Rogaine urbana, una cursa en parelles pels principals punts del Centre Històric i l’increment de les activitats vinculades a la gastronomia.
 
El regidor del barri del Centre Històric també ha explicat que en aquesta edició de l’Obert es realitzarà un esforç per contribuir a l’embelliment de tot el barri per mitjà dels grafismes de les lletres que integren les paraules Centre Històric. Del 19 al 21 de setembre, els carrers del barri antic estaran senyalitzats amb elements creatius fets de material reciclat que es trobaran penjats al carrer o al terra. Aquest any l’Obert, a més, estrena logo i merchandising – s’han creat cinc xapes amb elements patrimonials de Lleida- a més d’un concurs de fotografies per Instagram. 
 
L'associació Moros i Cristians també participa, un any més, en l'Obert del Centre Històric, però aquest any amb notables novetats, com és l'exposició que es podrà veure de prop els vestits que llueixen els Capitans Moro i Cristià, el sopar de comiat de solters de Ramon Berenguer i Peronella d'Aragó, que comptarà amb actuacions de màgia i amb el concert que oferirà 'El sobrino del Diablo'.
 
Una ludoteca al carrer 
Enguany, la inauguració de l’obert es farà a la Plaça Cervantes, amb la primera activitat que es fa a l’Obert Centre Històric que serà una ludoteca al carrer. Tot seguit es farà el bateig de la plaça dels Armats de la Sang, per continuar amb el concert inaugural al Mercat del Pla. Al vespre els castellers obriran les seves portes al públic i faran un assaig popular, mentre que al Centre d’Art La Panera fan el sopar de comiat de solters d’en Ramon Berenguer i Peronella d’Aragó, que també comptarà amb un espectacle de màgia familiar.
 
El dissabte 20 de setembre lloc la Fira de la Il·lusió al carrer Cavallers, un taller de murals al pati Obert, jocs de fusta tradicionals del Pla de desenvolupament comunitari, el concert del Cor de Joves de l’Orfeó Lleidatà i, per als més petits, els castellers de Lleida portaran a la plaça Sant Llorenç el grup d’animació 'Encara Farem Salat'. Més tard, hi haurà espectacle de rumbes i garrotin organitzat per la Fecoll.
 
L’Obert també ofereix la possibilitat d’explorar el Dipòsit de l’aigua a les fosques. Aquest any, hi haurà desfilada de moda dels comerços del Centre Històric i la revetlla del Centre Històric. Durant el diumenge també hi haurà la trobada d’intercanvi de plaques de cava, la Trobada de Gegants del Centre Històric, la passejada dels vehicles històrics pel cor de la ciutat, el vermut torero, la cantada d’havaneres i el final d’activitats amb un concert dins del cicle Concòrdia a la Seu Vella.
 
A la presentació de la programació del 5e Obert del Centre Històric hi han assistit representants d’entitats participants, que durant els dies del Centre Històric faran portes obertes per facilitar que la ciutadania conegui de primera mà la seva activitat.


Comentaris

envia el comentari