Catalunya Diari

Un centenar de veïns de Cappont signen a favor de la ILP per l'Educació Pública

Un centenar de veïns de Cappont signen a favor de la ILP per l'Educació Pública| Redacció - Fotografia: Assemblea d'Indignats de Cappont

 

Un total de 102 veïns i veïnes de Cappont han signat aquest dilluns, durant l'hora que l'Assemblea d'Indignats de Cappont ha muntat el punt de recollida de signatures, a favor de la ILP per l'Educació Pública, davant del col·legi Frederic Godàs.

Aquesta ILP té com a objectiu posar sobre la taula la necessitat d’una nova llei educativa catalana amb unes bases totalment diferents de les que va posar l’actual LEC. Aquesta s’ha mostrat incapaç de donar una resposta positiva al nostre sistema educatiu i ha permés augmentar de manera perillosa la discriminació educativa i la segregació per condicions socioeconòmiques de l’alumnat. 
 
La ILP proposa una Llei que estableixi una única xarxa educativa pública i recuperar la gestió democràtica en els centres educatius. Planteja una llei que ordeni des del 0-3 fins a la Universitat, que faci efectiva el dret a l’educació des de l’Escola Bressol fins als estudis superiors a tots els ciutadans i ciutadanes, sense importar el seu origen social. Una llei que acabi amb la participació d’empreses privades en el sistema educatiu, i amb la privatització de la gestió dels centres públics. Establir el català com a llengua vehicular de tot el sistema educatiu. La cessió de les Escoles Bressol de titularitat municipal i les subcontractades a la Generalitat. I un finançament d’acord amb la importància que té l’educació per a la vida de les persones i per a la societat, amb un percentatge del PIB igual, com a mínim, a la mitjana europea.
 
Durant els propers dies l'Assemblea del barri organitzarà nous punts de recollida de signatures.


Comentaris

envia el comentari