Catalunya Diari

Un centre de dia per a persones sense llar, al Mercat de Santa Teresa

Un centre de dia per a persones sense llar, al Mercat de Santa Teresa| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

El Consorci d’Atenció a Persones sense Llar de Lleida, integrat per l'Ajuntament de Lleida, Bisbat, Arrels i Càritas, ha acordat dedicar l’espai de l’Antic Mercat de Santa Teresa, ubicat al Centre Històric de la ciutat, a un centre de dia per a persones sense llar. 

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el bisbe, Joan Piris, i el president de la Fundació Social Sant Ignasi de Loiola-Arrels, Joan Sunyol, acompanyats de la tinenta d’alcalde i regidora de Benestar Social, Montse Mínguez, el regidor del Centre Històric, Fèlix Larrosa, i la regidora d’Igualtat, M. Rosa Ball, han presentat aquest divendres el nou projecte social que, en paraules del paer en cap, “va més enllà de l’acollida i prestacions de necessitats bàsiques i busca la plena integració i recuperació de les persones sense llar”.
 
El nou centre de dia per a persones sense llar a Lleida tindrà "una clara vocació d’integració i recuperació de les persones en tots els sentits, farà èmfasi en funcions d’atenció social, inserció laboral, serveis de psicopedagodia, formació i, també, un espai residencial”, segons ha explicat Ros. Per la seva banda, Piris ha posat de manifest que “aquesta gran notícia s’ha d’incloure dins l’entramat de recursos d’atenció social que existeix a Lleida”, una ciutat, segons el bisbe “que té plenament consolidat el treball en xarxa en matèria social i compta amb una bona cobertura social”.
 
Sunyol ha afegit que estem davant un canvi de concepte, ja que “el nou equipament oferirà un itinerari de seguiment, creixement i empoderament de les persones sense llar i no només un servei d’allotjament”. En aquest sentit s’ha de destacar que l’atenció es prestarà des d’equips multidisciplinaris formats per treballadors socials, educadors i professionals de les diferents àrees d’atenció a les persones de serveis professionalitzats i voluntariat.
 
El centre de dia per a persones sense llar a Lleida serà possible gràcies als ingressos generats per la venda del immoble Villa Torregrossa a Sant Sebastián, que fins fa uns mesos era propietat de la Paeria en virtut d’una herència que determinava que s’havia de destinar a fins benèfics. En aquests moments s’està realitzant l’informe tècnic que ha de determinar si l’Antic Mercat de Santa Teresa s’ha de rehabilitar o, per contra, s’ha d’enderrocar. Es preveu que, durant l’any 2016, el nou espai pugui estar operatiu.


Comentaris

envia el comentari