Coneix la campanya que evita el malbaratament de més de 10 tones d’aliments

Comparteix


La campanya de sensibilització i conscienciació ‘Aprofitem els aliments’, impulsada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ha permès recuperar un total de 12,5 tones de menjar a través de diverses activitats que han aplegat un total de 1.500 persones. Algunes de les iniciatives amb més participació han estat els àpats ‘Gastrorecup’ amb 17 restaurants adherits, la III Marató d’espigolades i el Gran Dinar d’Aprofitament. Segons la Calculadora del Valor dels Aliments de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació), s’ha aconseguit un estalvi de 5,9 milions de litres d’aigua i de 13 tones de CO2.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’objectiu de la iniciativa és assolir un sistema alimentari més sostenible, transformador i basat en l’economia circular. La campanya es duu a terme conjuntament amb la participació del sector de la restauració, la Fundació Banc dels Aliments de Catalunya, la Plataforma Aprofitem els Aliments i la Fundació Espigoladors.

Els àpats Gastrorecup van donar el tret de sortida a la iniciativa. Els restaurants implicats han ofert uns menús elaborats amb aliments descartats del circuit comercial. Aquesta activitat ha recuperat un total de 3.400 kg d’aliments i s’han servit un total de 910 àpats als diferents comensals assistents. Per altra banda, la III Marató d’espigolades, ha comptat amb la participació de 148 persones voluntàries i s’han recuperat 8.730 kg de fruites i verdures. L’últim dels esdeveniments, el Gran Dinar d’Aprofitament alimentari, va reunir 350 persones a Tarragona. Per elaborar aquest àpat es van recuperar també un total de 395 kg d’aliments.




Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.
Societat

Coneix la campanya que evita el malbaratament de més de 10 tones d’aliments

Comparteix


La campanya de sensibilització i conscienciació ‘Aprofitem els aliments’, impulsada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ha permès recuperar un total de 12,5 tones de menjar a través de diverses activitats que han aplegat un total de 1.500 persones. Algunes de les iniciatives amb més participació han estat els àpats ‘Gastrorecup’ amb 17 restaurants adherits, la III Marató d’espigolades i el Gran Dinar d’Aprofitament. Segons la Calculadora del Valor dels Aliments de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació), s’ha aconseguit un estalvi de 5,9 milions de litres d’aigua i de 13 tones de CO2.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’objectiu de la iniciativa és assolir un sistema alimentari més sostenible, transformador i basat en l’economia circular. La campanya es duu a terme conjuntament amb la participació del sector de la restauració, la Fundació Banc dels Aliments de Catalunya, la Plataforma Aprofitem els Aliments i la Fundació Espigoladors.

Els àpats Gastrorecup van donar el tret de sortida a la iniciativa. Els restaurants implicats han ofert uns menús elaborats amb aliments descartats del circuit comercial. Aquesta activitat ha recuperat un total de 3.400 kg d’aliments i s’han servit un total de 910 àpats als diferents comensals assistents. Per altra banda, la III Marató d’espigolades, ha comptat amb la participació de 148 persones voluntàries i s’han recuperat 8.730 kg de fruites i verdures. L’últim dels esdeveniments, el Gran Dinar d’Aprofitament alimentari, va reunir 350 persones a Tarragona. Per elaborar aquest àpat es van recuperar també un total de 395 kg d’aliments.




Competències bàsiques: Català i castellà, al nivell més baix dels últims anys
Impactant: Un vaixell travessat a l’AP-7 provoca nombroses cues

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.