Les III Jornades de la Tòfona a l’Espurna de Lleida van acollir aquest dissabte passat, dia 2 de març, un destacat esdeveniment gastronòmic amb Manel Farré de Tòfones Farré Vidal de Bovera com a convidat d’honor. El sopar comentat va ser conduït pel xef Jesús Gimena i va proporcionar una oportunitat per explorar els matisos i sabors de la tòfona en un context culinari refinat.
Manel Farré va iniciar la vetllada amb una anàlisi de la campanya de tòfona, destacant que aquesta ha estat especialment afectada per la sequera, conduint a una baixa producció. El comentari dels experts va proporcionar insights sobre els desafiaments i les peculiaritats d’aquesta temporada particular.
NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
El sopar va oferir una experiència multisensorial, començant amb un tast de tòfona olfactiu, presentat en copa, i un tast gustatiu amb mini orelleta salada. Els aperitius van incloure plats creatius com el Brou trufat de rovellons, Brioix brasejat amb conill confitat, arrels de temporada i tòfona, així com el Canapè cruixent de truita de riu fumada amb fum d’alzines tofoneres.
Els entrants i plats principals van seguir amb la temàtica de la tòfona, amb creacions com el Mantou fregit de senglar, foie i tòfona, Caneló de pollastre de corral rostit amb tòfona a la crema, Bacallà ‘skrei’ amb fricandó de bolets salvatges, truiteta de caragols i tòfona, i Filet de vedella a la brasa amb parmentier de patata trufada, foie i tòfona.
Fins i tot en el capítol de les postres, la tòfona va mantenir un paper destacat, contribuint a l’aroma i al gust del Flam d’ous trufats amb nata i tòfona, així com altres dolços que van tancar la nit. Els vins seleccionats, Tomàs Cusiné Auzells i Vilosell, juntament amb l’escumós Brut Nature d’Analec, tots tres DO Costers del Segre, van acompanyar tot el menú, afegint una dimensió més a aquesta experiència culinària única.