
Professionals dels centres d'atenció primària de Lleida, en col·laboració amb diferents entitats i escoles, celebren aquest dimarts el Dia Nacional de la Nutrició en el marc d'una iniciativa que organitza la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD) i l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentaria i Nutrició (AECOSAN).
L'objectiu és promoure l'alimentació saludable i conscienciar la població sobre la seva importància en la prevenció de malalties. Per aquest motiu, els centres d'atenció primària de Lleida ha organitzat un seguit d'activitats.
[predef]lleida-diari-app-216[/predef]
Les diferents activitats repartides pel territori
– L'Equip d'Atenció Primària (EAP) Balàfia-Pardinyes-Secà de Sant Pere ofereix aquest dimarts fruita a les consultes i ha organitzat una taula rodona amb un esmorzar saludable (adjuntem fotografia).
– Per la seva banda, l'EAP Cappont celebra una jornada de jocs relacionats amb la nutrició amb els alumnes del col·legi Frederic Godàs, que també faran pinxos de fruita. Així mateix, fins al 31 de maig el CAP estarà decorat amb dibuixos d'aliments saludables.
– L'EAP Eixample ha confeccionat un cartell informatiu i han omplert un carro de la compra amb fruites, llegums, cereals integrals, verdures, amb el lema Ompliu el carro d'aliments saludables.
– L'EAP Bordeta-Magraners ha organitzat un taller de receptes saludables amb la Thermomix.
– L'EAP Balaguer ha organitzat, conjuntament amb l'ajuntament i el programa Nereu, un cicle de quatre xerrades sobre alimentació saludable al Casal Lapallavacara de la capital de la Noguera.
– L'EAP Pla d'Urgell, conjuntament amb el Centre Vicus, va celebrar els passats 10, 11 i 12 de maig tallers sobre sucres ocults.
