Catalunya Diari

Catalunya tindrà 101 esportistes als Jocs Olímpics de Tòquio i en podria tenir 24 als Paralímpics

Vilagrà insisteix que el Govern vol doblar el pressupost dedicat a l'esport

Els Jocs Olímpics de Tòquio s'havien de celebrar el 2020 del 24 de juliol al 29 d'agost, però a causa de la pandèmia de la covid-19, que va provocar l'abandonament d'Austràlia i Canadà entre altres països, es va acordar ajornar-los al 2021. Així doncs, aquests tindran lloc del 23 de juliol al 8 d'agost de 2021 a Tòquio, al Japó.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La representació de Catalunya als Jocs Olímpics de Tòquio serà de 101 esportistes, i d'altra banda, als Paralímpics, n'hi podrien anar 24 participants, segons ha destacat aquest dimecres la consellera de Presidència, Laura Vilagrà.

Gent per Tokio passejant amb mascaretes
Catalunya tindrà 101 esportistes als Jocs Olímpics de Tòquio i en podria tenir 24 als Paralímpics | El Periódico

Aposta per l'esport femení

La consellera Laura Vilagrà, ha encoratjat i ha desitjat molta sort als esportistes que hi participen en aquests, que els ha definit com «ambaixadors del país» en una visita que ha fet al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. Vilagrà ha recordat que el Govern ha destinat 37 milions d’euros en beques per esportistes que volen arribar a ser d’elit. A més a més, ha reiterat l'aposta que es fa des del nou govern per «potenciar i visualitzar» l’esport femení i també ha destacat que doblaran el pressupost dedicat a l’esport per tal que esdevingui com a «font de salut i benestar, i un actiu econòmic i de recerca». 
 

La consellera ha conversat amb l’equip de natació artística, el jugador de tenis taula i campió mundial paralímpic Jordi Morales, i atletes com el veterà medallista mundial i europeu Jesús Angel Garcia Bragado, entre d’altres. Aquest grup d’esportistes, d'entre altres, s’estan entrenant per afrontar la cita olímpica (del 23 juliol al 8 d’agost) i paralímpica (del 24 d’agost al 5 de setembre).
 

La representació catalana serà de 101 esportistes amb un total de 51 nois i 50 noies, dels 321 atletes que formen la delegació espanyola, mentre que en la competició paralímpica, a falta de la confirmació oficial, Catalunya hi podria tenir 24 esportistes dels més de 120 de la delegació espanyola.

Vilagrà ha estat acompanyada a la visita per la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula; el director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro; el director del CAR, Ramon Terrassa, i l’exconseller d'Acció Exterior, Raül Romeva.


Comentaris

envia el comentari