Societat

Descobreix cinc receptes originals de gaspatxo per sorprendre aquest estiu

Comparteix

Qui no gaudeix d’un bon gaspatxo fresc quan apreta la calor? Aquesta recepta tradicional, passada de generació en generació a moltes famílies d’Espanya, continua sent la reina de l’estiu. Però la gastronomia també és creativitat, i hi ha qui s’atreveix a reinventar-la per donar-li un toc diferent i sorprendre la família o els convidats. Us presentem cinc propostes originals i refrescants que converteixen el gaspatxo en molt més que una simple sopa freda de tomàquet.





 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Gaspatxo de cireres

Les cireres són una de les fruites més emblemàtiques de l’estiu. A més de menjar-les soles o amb iogurt, poden ser protagonistes d’un gaspatxo ple de matisos. La creadora de contingut Patrizia Vitelli proposa una recepta fàcil: cal triturar 600 g de tomàquets madurs amb 250 g de cireres, 30 g de pebrot vermell, 15 g de ceba tendra, 70 g de picos, 10 g de vinagre, sal, 200 g d’aigua freda i 50 g d’oli d’oliva verge extra (AOVE). Es decora amb trossos de cirera, formatge feta esmicolat i unes fulles d’herba-sana. Un gaspatxo diferent, amb un punt dolç que sorprèn.

Gaspatxo d’alvocat

Segons la World Avocado Organization, l’alvocat ja existia a l’època dels dinosaures i té fins i tot propietats afrodisíaques. Sigui com sigui, també és perfecte per fer un gaspatxo cremós. La recepta de la influencer Paula Monreal barreja 2 alvocats, 1 cogombre, 1 pebrot verd, unes fulles d’alfàbrega, suc de llimona, comí (opcional), sal i AOVE. Es tritura tot i es serveix amb tomàquets cherry i formatge feta. Un primer plat saludable, fàcil i molt refrescant.

Gaspatxo de cogombre

El cogombre és fresc i hidratant, però pot ser l’estrella d’un gaspatxo? L’exconcursant de MasterChef, Vero, aposta que sí. Necessitem 3 o 4 cogombres, 1 poma verda Granny Smith, un tros de bitxo o bitxo en pols, quèfir, menta o herba-sana, sal, pebre, suc de llimona i AOVE. Després de pelar i tallar-ho tot, es tritura fins a obtenir la textura desitjada. Per emplatar, s’hi pot afegir rodanxes de cogombre, feta, un polsim de bitxo i un rajolí d’oli.

Gaspatxo de remolatxa

La remolatxa dóna un color espectacular i un gust diferent als gaspatxos. La cadena de supermercats Dia ha compartit una recepta senzilla a TikTok: 3 tomàquets, 3 remolatxes cuites, un tros de cogombre, un tros petit de gingebre, 50 ml d’AOVE, 15 ml de vinagre i sal. Es tritura tot amb un parell de glaçons; si queda massa espès, s’hi pot afegir aigua. S’emplata amb formatge feta i nous pelades. El resultat és un gaspatxo amb un toc terrós i dolç molt especial.

Gaspatxo de síndria

La síndria és la reina de les fruites d’estiu i també pot ser la base d’un gaspatxo espectacular. El xef Bosquet proposa triturar mitja síndria amb tomàquets escaldats i pelats, cogombre pelat, ceba tendra, sal, AOVE, vinagre i una mica d’aigua. Es guarda a la nevera fins que estigui ben fred. La dolçor de la síndria combina a la perfecció amb l’acidesa del tomàquet. Aquest estiu, atreveix-te a donar-li un toc diferent al gaspatxo i descobreix com, amb fruites i verdures de temporada, pots sorprendre els teus convidats amb plats originals, saludables i refrescants. Bon profit!

Estiu saludable: Els plats més fàcils i frescos per combatre la calor sense renunciar a una bona alimentació
Els cotxes elèctrics amb més autonomia: quins són i quant costen?

Últimes Noticies

També et pot interessar