Comarques

La 5a Fira de la Terra del Solsonès potencia tallers i cuina local

La fira manté el seu format habitual, amb una quarantena d’expositors

Comparteix

Fira de la Terra del Solsonès
Imatge d'una edició anterior / LleidaDiari.cat

Amb l’arribada de la tardor, el Solsonès es prepara per reconnectar amb la natura i la gastronomia de proximitat. Els dies 18 i 19 d’octubre, el nucli antic de Solsona acollirà la Solsoterra 2025, la cinquena edició de la Fira de la Terra del Solsonès. Enguany aposta per reforçar les xerrades tècniques i els tallers de cuina amb productes del bosc i de temporada.

La fira manté el seu format habitual amb una quarantena d’expositors. Tots ells repartits entre la plaça Major, el carrer de Sant Miquel i la plaça de la Catedral. L’esdeveniment combina divulgació, oci i gastronomia, amb un fort component de sostenibilitat i consciència ambiental.

Les activitats més destacades

Entre les activitats més destacades hi ha la Jornada Masies+Sostenibles. Dedicada enguany a l’ús de la fusta en les construccions rurals, i una xerrada a la Biblioteca Carles Morató. A càrrec de Sílvia Ferrer-Dalmau, arquitecta especialitzada en biologia de l’hàbitat.

El mercat del bolet continua sent el cor de la fira, amb productors locals que oferiran rovellons, camagrocs i altres varietats de temporada. Al carrer de Sant Miquel s’hi ubicarà el mercat ecològic i artesà. Mentre que la plaça de la Catedral acollirà les propostes d’artesania local de La Menestrala.

Un altre atractiu consolidat és el Solsbirra Fest, a la plaça de les Moreres. Arriba a la seva setena edició amb cinc cerveseries artesanes catalanes, food trucks i actuacions en directe de Brigitte Emaga, Attih Soul, Carlos Miñarro, Jaume & Llum i Mayela.

Els amants de la cuina tenen una cita

Els amants de la cuina tindran una cita dijous amb el taller gastronòmic del restaurant Mare de la Font, on Laia Coma i Roger Vilaginés compartiran receptes amb productes del bosc. Diumenge, el cuiner Arnau Paris, conegut pel programa Cuines de TV3, oferirà una demostració culinària a la plaça Major amb ingredients del Solsonès.

La Fira de la Terra del Solsonès també inclou activitats familiars, exposicions, concursos infantils i una obra de teatre representada per botiguers de Solsona sota el títol Embolica que fa fort. A més, fins al 16 de novembre, dinou establiments participen a les Jornades Gastronòmiques de Tardor, amb plats i tapes elaborats amb productes locals.

Una fira de col·laboracions

La Solsoterra és possible gràcies a la col·laboració entre el Consell Comarcal del Solsonès, l’Ajuntament de Solsona, el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central. I entitats locals com el Centre d’Estudis Lacetans i el Gremi d’Hostaleria del Solsonès.

Des de la seva creació el 2021, la Fira de la Terra del Solsonès ha esdevingut un referent en la promoció del producte local. Així com la sostenibilitat i la cultura gastronòmica del territori, convertint Solsona en capital de la tardor catalana.

NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Deu pobles de les Garrigues acullen la 25a Mostra de Teatre Còmic Amateur
Comença la collita de panís a la plana d’Urgell

Últimes Noticies

També et pot interessar