Catalunya Diari

13 municipis del Baix Segrià s’uneixen a Albatàrrec per celebrar la 3a edició de l’Ancesa Jove

Entre les novetats d'enguany destaca l’entrada gratuïta als concerts i el canvi de data a dissabte 17 de juny

Imatge de la foguera de Montoliu de Lleida, celebrada al 2016. | LleidaDiari.cat

Albatàrrec acollirà aquest any la tercera edició de l’Ancesa Jove, que se celebrarà aquest dissabte, dia 17 de juny, tal i com han anunciat els organitzadors a la roda de premsa que ha acollit la Diputació de Lleida aquest dilluns. Aquesta trobada és itinerant i compta amb l’organització i suport de les associacions de joves de tretze municipis de la comarca del Segrià, especialment els pobles del Baix Segrià: Torres de Segre, Aitona, Sarroca de Lleida, Albatàrrec, Aspa, Alfés, Montoliu de Lleida, Llardecans, Maials, Almatret, Sunyer, Sudanell i, com a novetat d’aquest any, s’hi incorpora Torrebesses. També compta amb el suport del Consell Comarcal del Segrià i de la Diputació de Lleida.

Les activitats es desenvoluparan durant tota la jornada. Dissabte al matí, a la Casa Cultural del poble, tindrà lloc un Fòrum d’alcaldes, regidors de joventut i entitats juvenils amb l’organització de taules rodones de debat i tallers formatius. Seguidament, a les 13.00 hores, un vermut al Pub Equinocci amenitzat amb el grup Jam Band. Per la tarda, al pati de les escoles velles, 'Ancesa contes' a càrrec de Nopatiskos Conta Contes. A les 19.30 hores, com a novetat, es pintarà un mural per deixar petjada d’aquesta festa. Seguidament, a les 21.30 hores s’encendrà la foguera i tindrà lloc el sopar popular amb la companyia del cantautor Lo Martí de Térmens. A mitjanit,  al Parc del Riu, els concerts amb entrada gratuïta de A KontraKorrent, Doctor Prats, Tremendos versions i Nar6sound discomòbil. Com en les anteriors edicions, hi haurà servei de busos entre els pobles.

La vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha participat en aquesta presentació, juntament amb el vicepresident primer del Consell del Segrià, David Masot; de la regidora de Cultura d’Albatàrrec, Dolors Clariana, i de la membre de l’Ancesa Jove, Alba Castellví. Durant la seva intervenció, Pujol ha felicitat els organitzadors d’aquesta iniciativa totalment consolidada que programa activitats adreçades als joves durant tot l’any per tal de donar a conèixer els municipis de la comarca. La culminació d’aquestes activitats serà l’Ancesa Jove que se celebrarà dissabte a Albatàrrec, on s’hi aplegaran un miler de joves. En aquest mateix sentit, el vicepresident primer del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, ha felicitat les diferents associacions de joves de la comarca per aquesta iniciativa i ha indicat que pretén ser una gran festa comarcal. La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Albatàrrec, Dolors Clariana, ha destacat les novetats d’aquesta tercera edició. Per una banda, els organitzadors han decidit avançar la data, que no coincidirà amb la revetlla de Sant Joan. Per altra, l’entrada als concerts de la nit que tindran lloc al Parc del Riu serà gratuïta.


Comentaris

envia el comentari