Catalunya Diari

14 companyies tornen a convertir Tàrrega en territori de residències mesos abans de la Fira

Les companyies internacionals provenen enguany de Portugal, Xile i l’Uruguai

Una quinzena de companyies participen enguany en el programa de suport a la creació de FiraTàrrega, realitzant residències artístiques a la ciutat per preparar els projectes escènics que presentaran a la 37a edició de la Fira, del 7 al 10 de setembre. Companyies entre les quals hi ha enguany joves creadors de Xile, l’Uruguai i Portugal, país veí amb el qual el certamen vol estrènyer vincles. La idea de participació de la ciutadania i del públic -leitmotiv d’aquesta edició- serà present en els exercicis artístics d’aquestes companyies, que a més, ofereixen assaigs oberts a la ciutat. Entre els artistes catalans participants hi ha enguany Íntims Produccions, Los Galindos, Ferran Orobitg o Carla Rovira.

Aquesta és la setena edició del programa de suport a la creació de la Fira -des que Jordi Duran en va assumir la direcció-, com una via pròpia i complementària a la fórmula clàssica de les coproduccions. A través d’aquest programa la Fira dinamitza i acompanya els processos de creació artística que tinguin un ingredient clar de recerca i d’innovació en l’àmbit de les arts de carrer, així com aquells que continguin elements de participació activa per part de la ciutadania. Són sobretot propostes d’artistes joves, però amb algunes excepcions com la que constitueix la companyia Los Galindos aquest any.

Acollir les companyies al municipi i oferir-los-hi allotjament, trobar l’espai més idoni perquè practiquin i acabin representant el seu espectacle i acompanyar-les en totes aquelles necessitats que sorgeixin és la missió principal del programa, que compta amb una quantitat inicial de 3.000 euros per a cada projecte. L’altre tret distintiu del programa de Suport a la Creació és la voluntat d’apropar a la ciutadania de Tàrrega els processos de creació de les companyies seleccionades. I més enguany, que la participació serà el leitmotiv de la cita. Per això, durant les residències de les 14 companyes, entre març i setembre, la majoria ofereixen almenys un assaig obert a la població. Aquest any se n’han programat un total de 14.


Comentaris

envia el comentari