Catalunya Diari

La 146a Fira de Sant Josep de Mollerussa tanca portes amb 170.000 visitants

Prop del 70% dels expositors consideren haver complert les seves expectatives

L'eurodiputat Ramon Tremosa, amb l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra
L'eurodiputat Ramon Tremosa, amb l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra | LleidaDiari.cat

La 146a Fira de Sant Josep ha tancat aquest dilluns les seves portes amb un registre de 170.000 visitants durant els quatre dies i malgrat les inclemències meteorològiques. El certamen ha fet un balanç positiu que ha quedat reflectit a les enquestes realitzades als 280 expositors que hi participaven. El 58% de les firmes en general ha afirmat haver complert o superat les seves expectatives com a expositors, un percentatge que puja fins al 64% pel que fa als del Saló de l'Automòbil i al 66% als Pavellons Firals, segons les enquestes que han respost. Altrament, un 78% dels expositors ha manifestat la seva voluntat de tornar la pròxima edició, una dada que revela la fidelització de les firmes expositores cap al certamen de la capital del Pla d'Urgell, segons ha ressaltat l'alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona.

Una bona valoració dels expositors

El balanç positiu del certamen es posa en relleu també amb la xifra del 87% dels expositors que han valorat com a «molt bé» o «bé» l'organització i desenvolupament global del certamen, percentatge que en el cas del Saló de l'Automòbil torna a augmentar fins al 94% i que fa preveure unes bones xifres també de resultats a escala de negoci confiant a igualar o superar les assolides l'any passat. En aquesta línia, Solsona ha recordat que «partíem d'un any rècord, ja que en l'edició anterior es van vendre 284 vehicles, amb un volum de negoci de 7,6 milions d'euros, i creiem que enguany podem igualar o superar aquestes xifres».

Una de les novetats d'aquest any, i a la qual s'ha referit també el president de Fira Mollerussa, ha estat la forta presència de maquinària agrícola presentada a concurs. Així, mentre que en edicions anteriors s'hi acostumaven a presentar entre cinc i vuit màquines, enguany s'ha comptat amb un total de dotze. És per aquesta raó que Solsona ha aprofitat per reivindicar la fira com «l'aparador de la innovació tecnològica aplicada a la maquinària agrícola». Enguany, en el marc de la Fira de Sant Josep també s'han celebrat un total de 12 jornades tècniques, que han acollit al voltant de 1.300 professionals del sector. 

Imatge de la Fira de Mollerussa
Imatge de la Fira de Mollerussa | LleidaDiari.cat

 

Els agricultors catalans i les institucions europees

En aquest sentit, Solsona ha destacat que diverses jornades han fet patent «la manca d'interlocució directa que tenim els agricultors catalans davant les institucions europees», malgrat tenir competències exclusives en agricultura, «ja que no podem anar a Europa sense la intermediació del Ministeri». És per aquesta raó que l'alcalde de Mollerussa ha destacat la necessitat de tenir «una mentalitat d'Estat català». Solsona, que ha fet una valoració del certamen acompanyat de l'eurodiputat Ramon Tremosa, ha finalitzat la seva intervenció lamentant «l'excepcionalitat institucional» que ha marcat aquesta 146a Fira de Sant Josep.

La Fira de Sant Josep de Mollerussa ha rebut milers de visitants
La Fira de Sant Josep de Mollerussa ha rebut milers de visitants | LleidaDiari.cat

 

Una demostració a la Fira de Mollerussa
Una demostració a la Fira de Mollerussa | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari