Catalunya Diari

Uns 200 conductors es desplacen fins al pantà de Sant Ponç, al Solsonès, tot i estar tancat al pas dels cotxes

Els alcaldes de Clariana de Cardener i Olius demanen a la ciutadania que «s'informin» abans de sortir de casa

Uns 200 conductors han hagut de fer mitja volta, aquest dissabte al matí, en arribar al pantà de Sant Ponç, a la comarca del Solsonès, que davant les circumstàncies meteorològiques està tancat al pas dels vehicles per l'elevat risc d'incendi
 

Tot i que el tancament havia estat comunicat a la ciutadania i a tots els veïns i veïnes de la comarca, alguns vehicles s'hi han desplaçat però s'han trobat amb els accessos barrats pel cos dels Agents Rurals.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

«Se'ls ha informat que no podien accedir a la zona i han hagut de girar cap a casa», explica l'alcalde de Clariana de Cardener, Albert Bajona, així i tot, s'ha segui insistint i avisant als conductors el fet que «estem en nivell 3 del pla Alfa i la gent hauria de ser conscient de les restriccions». També l'alcalde del municipi d'Olius, Antoni Márquez, creu que davant «l'excepcionalitat del moment», ara és quan més que mai la ciutadania «s'hauria d'informar i no sortir a l'aventura». 
 

Imatge de dos cotxes dels Agents Rurals de Catalunya
Uns 200 conductors es desplacen fins al pantà de Sant Ponç, al Solsonès, tot i estar tancat al pas dels cotxes | ACN

Accessos tancats des de dijous

Els accessos en vehicle motoritzat a diferents punts de Catalunya i en concret al pantà de Sant Ponç es van tancar dijous. No obstant això, divendres alguns conductors, amb la voluntat d'accedir-hi de totes formes, aparcaven els vehicles en els camins de l'entorn, a més a més, aquest fet suposava «un gran perill, perquè hi ha camps de rostolls», explica l'alcalde de Clariana de Cardener, Albert Bajona.
 

Per aquesta raó, aquest dissabte s'ha optat per avançar el tancament dels accessos i ara ja no s'hi pot accedir a partir de l'inici de la pista del molí del Pont, al terme de Navès; i, des de Clariana de Cardener, la tanca se situa uns tres quilòmetres abans d'accedir a la presa, així doncs, tots aquells conductors que no s'informin abans, hauran de donar mitja volta.

El tancament de Sant Ponç es mantindrà fins dimarts el matí, com a mínim, si les mesures no es prorroguen. A banda, a causa del risc d'incendi, també s'ha tancat l'accés a altres zones de bany, com ara la ribera Salada, situada als termes de Castellar de la Ribera i Lladurs; i l'Aigua d'Ora, a Navès. 


Comentaris

envia el comentari