Catalunya Diari

La 31a Mitja Marató de Mollerussa espera atraure 800 participants

La prova, que tindrà una prèvia amb les curses infantils dissabte 20 a la tarda, premiarà amb 500 euros els atletes que superin el rècord

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La 31à edició de la Mitja Marató de Mollerussa espera atraure 800 participants entre la cursa mare que es farà diumenge 21 i les curses infantils, que en seran la prèvia, dissabte a la tarda. La prova, organitzada conjuntament per l'Ajuntament de la ciutat i l'Associació Atlètica Xafatolls, congregarà, a més del campió d'anteriors edicions, l'atleta local Ricard Pastó, corredors destacats d'aquesta disciplina, com Víctor Puyuelo, de Jaca, i David Martínez, de Manresa, els dos amb marques de 1:05:14 en què està fixat el rècord de la prova. I és que qui se superi rebrà 500 euros de premi. Així ho han dit aquest dilluns en la presentació de la prova l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor d'Esports, Bernat Díaz, el president i el coordinador esportiu dels Xafatolls, Juli Niubó i Fran Carrillo, el coordinador de la regidoria d'Esports, Jordi Aymerich, i Ricard Pastó.

Solsona ha destacat el fet que bona part de la cursa es desenvolupa en la trama urbana de Mollerussa amb l'objectiu de «fer viure la Mitja Marató a tota la ciutadania». També ha agraït la implicació de l'Ajuntament de Golmés, que també té afectació, ja que el circuit passa també pel mig de la localitat i de l'Ajuntament de Miralcamp, ja que els atletes també passen pel seu terme. L'alcalde ha demanat la comprensió de la ciutadania i ha indicat que des de l'Ajuntament es distribuiran per tota la població bans informatius amb el recorregut i l'afectació.

Premi per als equips millor classificats

Pel que fa a la cursa, es repetirà la iniciativa engegada l'any passat de premiar als tres equips millor classificats, una classificació que s'establirà amb els temps de cinc dels seus corredors que primer entrin a meta, un dels quals com a mínim ha de ser una dona. Pel que fa al ritme d'inscripcions, de moment ja hi ha més de 475 inscrits per disputar la Mitja, i al voltant de 150 per a la cursa de 5 quilòmetres, segons ha explicat Juli Niubó, qui ha afegit que hi haurà 4 avituallaments al llarg del recorregut i ambientació musical amb batucada i Dj's. També s'oferirà servei de crioteràpia i massatges a l'arribada i es comptarà amb llebres perfectament identificades per marcar el ritme a 1:24, 1:30, 1:35, 1:40 i 1:50. Niubó també ha agraït la col·laboració dels patrocinadors de la prova com són Serveis Rosselló, Pujol i FMC i ha destacat la implicació amb el Centre d'Iniciatives Solidàries Ángel Olaran amb la recollida de sabatilles esportives entre els atletes participants.

La cita esportiva reina tindrà com a prèvia les curses infantils de dissabte a la tarda amb categories que van des de P-3 fins a cadets. L'hora d'inici serà les 17.00 hores de la tarda tot i que prèviament s'haurà fet la presentació dels 150 atletes que formen part de l'Escola Atlètica Xafatolls, amb edats compreses entre els 4 i els 18 anys, i dels 40 corredors que competeixen a nivell federat, segons ha indicat Fran Carrillo.


Comentaris

envia el comentari